Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Ytterhogdal som hänger med i toppen

/

Ytterhogdal vann det viktiga bortamötet mot Sala i trean. Detta genom två drömmål och Hogdal har långt ifrån gett upp chansen att knipa kvalplatsen

Annons

Ytterhogdal tog en imponerade seger borta mot toppkonkurrenten Sala som nu haltar efter i kampen om playoffplatsen till Division 2.

YIK vann med 1-2, detta efter två drömmål i krysset från Curtis Edwards och Alex Naylor.

Men det var hemmalaget som lyckades sätta första bollen i nät. Sala tog ledningen redan i den tredje matchminuten på konstgräset.

– Vi hade ett stort bollinnehav men lyckades inte skapa riktigt vassa chanser, säger Magnus Elmkvist i YIK-lägret.

Resultatet verkar stå sig till halvtidspaus men i slutminuterna får Hogdal en hörna. Bollen går ut till Curtis Edwards som dundrar in bollen i krysset.

I andra halvlekens 63 matchminut avgör Alex Naylor med ett välplacerat skott, även det otagbart i krysset. Alex Naylor smäller till med ett kanonskott från 40 meter som gick i mål via ribban.

– Två riktigt häftiga mål, säger Magnus Elmkvist

– Ytterhogdal är duktiga. Ett riktigt klasslag. Men sett till chanserna, vi hade ju trots allt fyra frilägen, borde ha vi ha gjort minst ett mål till så jag tycker att vi var värda minst en poäng, säger Salatränaren Henrik Alriksson till Sala Allehanda.

Men sett till spelfördelningen var Ytterhogdal det klart bästa laget. Ytterhogdal hade också ett betydligt högre bolltempo än Sala FF under första matchhalvan.

Nästa helg möter härjedalingarna Bollnäs som vann med 0-1 mot Korsnäs efter mål i 89 minuten. Kampen om kvalplatsen går vidare och Ytterhogdal har allt i egna händer men räkna med att de får en tuff uppgift mot serietvåan.

Annons