Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprullade efter paus – då hyllade Hilletränaren Ytterhogdal

Hille gjorde sitt bästa men förlorade till slut toppmötet mot Ytterhogdal klart. Då hyllade tränaren Emil Lindbom motståndarna: "Bästa laget vi mött!".

Annons

Länge och väl höll nykomlingen Hille – tabelltvåa innan matchen – emot i alla närkamper (och det var många).

Det stod 0–0 i paus – och planens bäste spelare Curtis Edwards säger:

– Vi var nästan lite chockade då, över hur bra Hille var.

Sån tur då att speluppläggaren Edwards, i sviterna av att Ytterhogdal startade andra halvlek klart bättre än Hille, skickade en frispark utifrån kanten rakt in i mål.

– Det var ju egentligen tänkt att nån skulle toucha den. Men det gick ju bra ändå. Och det var verkligen ett viktigt mål för oss att få då, säger Edwards.

Här jublar Ytterhogdal efter Curtis Edwards 1–0.

Hille tvingades nämligen flytta fram folk för att försöka kvittera (och det var ganska nära, det var det) – och då kom ytorna för Ytterhogdal att kontra på.

Per Olofsson, hela seriens bästa målskytt, kunde enkelt chippa in 2–0 med tre minuter kvar och sedan gjorde Curtis Edwards sitt andra på övertid.

– Kanske blev det nåt mål för stor seger, men i stort måste jag säga att vi förlorar mot ett riktigt bra lag. Dom spelar fysiskt och löper otroligt mycket, säger Emil Lindbom.

Skulle du säga att Ytterhogdal kan vinna serien?

– Ja, det är i varje fall det bästa laget vi mött så här långt. Så...ja, visst kan dom det.

Emil Lindbom kunde ändå inte låta bli att tänka på hur nära det var 1–1 innan Ytterhogdal punkterade matchen.

– Bollen var nära att studsa rätt för oss nån gång där alldeles efter deras första mål och det var inte långt ifrån i slutet heller. Men som sagt, det var det klart bästa motståndet hittills. Jag tycker vi gör det klart godkänt.

Ytterhogdals spelande tränare Brian Wake spelade inte denna gång, han har inte tränat ikapp efter sin sträckning i baksidan. Efter matchen tog han tåget till Stockholm för en trevlig kväll med vänner från England.

– Det ska bli kul att fira den här segern lite. Men på söndagen åker jag tillbaka hem. Då gäller det att ladda för nästa match, vi har Mora nästa omgång.

Hille–Ytterhogdal 0–3 (0–0)

Målen: 0–1 (60) Curtis Edwards, 0–2 (87) Per Olofsson, 0–3 (90+) Curtis Edwards.

Domare: Mattias Falk, Valbo.

Publik: 123.

Annons