Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yik tappade poäng mot kvickt Hofors

/
  • Ytterhogdal hade svårt att hänga med när Hofors kvicka spelare satte fart. Brian Wake försöker få stopp på Epherem Kidane. Båda målgörare i respektive lag.
  • James Rosbrough blev utvisad i en annan situation.
  • Hofors målvakt fick sträcka ut några gånger.
  • Mål på straff för Hofors.
  • Brian Wake klappas om efter Hogdals 2-2 kvittering.
  • Varmt var det och finväder. Krävde extra vatten.
  • Ytterhogdal kämpade och bjöd på en del tuffa tag. Dale Hopson stjäl bollen med en perfekt glidtackling.
  • Epherem Kidane tar sig an hela Yik:s försvar
  • Och lyckas får bollen över Charlie Bryant i Hogdalsmålet

Trots en man mindre vände Ytterhogdal underläge till 2-2. Men Hofors kontrade in 3-2 och Hogdal gick poänglöst från matchen.
– Vi borde kunnat ha hållit ihop, säger Magnus Elmqvist, lagledare.

Annons

Det stod 0-0 på Svedjevallen efter första halvlek och det var då ett rättvist resultat. Lagen kände på varandra och hade ungefär lika många chanser som inte resulterade. Andra halvlek var en helt annan femma

– Ytterhogdal kom ut med en helt ny energi i andra men vi var beredda på det. Vår gameplan var att inte släppa till något och låta dem rulla runt bollen. Det är inte bollinnehav man vinner på utan mål, säger Fredrik Lindholm, Hofors tränare.

Och trots ett stort bollinnehav och många fina kontringar i andra halvlek så styrdes Yik:s spel ut mycket på kanterna. De bollar som kom in i straffområdet rensade Hofors stabila backar undan eller förvandlade till snabba uppspel mot bortalagets kvicka forwards. Ytterhogdals försvar hade bitvis svårt att hänga med och det resulterade först i 1-0 till Hofors och sedan i en straff och 2-0 för bortalaget. Ett domslut som lagledare Magnus Elmqvist inte var helt nöjd med.

– Vi brukar berömma domarna när de förtjänar det, därför tycker jag att vi kan vara kritiska när de inte håller måttet. Straffen var tveksam och vi hade minst två situationer där vi borde ha haft straff. Jag tycker att domsluten var inkonsekventa, säger han.

Men Ytterhogdals fortsatte att kriga på och det gav resultat. Efter ett långt anfall misslyckades Hofors med att rensa bort bollen och Dale Hopson, utsedd bästa spelare i Yik, satte den behärskat i nätmaskorna. Strax därefter fick Hogdal James Risbrough utvisad. Men Yik visade moral, fortsatte kämpa och Brian Wake hittade rätt på ett perfekt inlägg och nickade bollen till 2-2.

– Där borde vi ha kunnat knyta ihop säcken. Men deras kille gjorde en väldigt fin individuell prestation, säger Magnus Elmqvist.

Han syftar på tekniskt skicklige Epherem Kidane, innermittfältare, som i den 87 minuten dribblade sig igenom nästan hela Yik:s försvar och lyckades chippa bollen över målvakten Charlie Bryant. 3-2 till Hofors.

– Han Epherem har haft det lite tufft och kom med på slutet i laguppställningen. Man jag sa till honom innan matchen att i dag ska du avgöra och det gjorde han, säger en nöjd Fredrik Lindholm.

Annons