Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal distriktsmästare efter seger mot Ope

/
  • Ytterhogdal vann DM efter finalseger mot Ope med 3-0 hemma på Svedjevallen

Ytterhogdals IK vann Reaxcer cup och kan därmed kalla sig distriktsmästare efter tisdagens finalseger mot Ope med 3-0 hemma på Svedjevallen.

Annons

Det var ett hårt sargat Ope som kom till spel i finalen och flera av spelarna har inte mer än känt på spel i division tre. Ytterhogdal hade å sin sida också en rad tunga namn på skadelistan men hemmalaget kunde ändå mönstra ett riktigt starkt lag.

– Ope jobbar hårt och det var ingen enkel match. Grabbarna gör en bra insats, det är tätt med matcher nu även för oss och jag är fullt nöjd med att vi vinner, säger tränaren Brian Wake.

Ytterhogdal fick en kalasstart på matchen med mål redan i andra minuten. Efter en nick i ribban så blir det ett missförstånd mellan målvakt och försvarare i Ope och då håller sig måltjuven Per Olofsson framme och slår in bollen från nära håll. Sedan kommer Ope upp och skapar ett par riktigt heta chanser där Charlie Bryan i Hogdalsmålet gör en mycket fin räddning på den ena. Därefter ebbar spelkombinationerna ut och det blir mest kamp under resten av halvleken.

I takt med att tiden går tröttnar Ope alltmer och misstagen och luckorna i försvaret dyker upp. Ytterhogdal är riktigt farliga men Joacim Bergström i Opes mål håller gästerna kvar i matchen. Först med tio minuter kvar får han åter kapitulera då Per Olofsson åter håller sig framme, den här gången nickar han in bollen från nära håll. Lagkaptenen Alexander Hainault placerar sedan in 3-0 i slutminuten men då är Ope redan ett slaget lag.

– Efter förutsättningarna gör vi det ändå bra, Ytterhogdal var lite bättre men vi gav dem en match, säger Opetränaren Rhonny Nilsson som tidigare varit tränare i Ytterhogdal.

Förutom medaljer och en segercheck på 5 000 kronor innebär DM-vinsten att Ytterhogdal nu får delta i Svenska cupen nästa säsong.

Annons