Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutade fin säsong med förlust

Svegs hockeyherrar har tagit ett steg framåt den här säsongen. Framförallt innan ju visade laget god kvalitet men därefter gick det lite grus i maskineriet och serien avslutades med en förlust borta mot Vansbro med 6-1.

Annons

Under den första halvan av säsongen gick Svegs hockeyherrar som tåget och toppade länge serien tillsammans med Smedjebacken. Kanske berodde det på att laget var mycket starkare på hemmais och de flesta matcherna före jul spelades i Sveg.

Mot Vansbro förde Sveg matchen och vann, som vanligt, skottstatistiken men siktet var dåligt inställt och bakåt trillade några allt för enkla mål in vilket är en dålig kombination i jakten på poäng.

– Jag tror faktiskt att vi vunnit skotten varje match i årets serie. Men vi saknar en riktig målskytt, våra mål är fördelade över hela laget under säsongen och det är ju roligt men det krävs att någon sticker ut, säger tränaren Jörgen Paalanen.

Nu är det inte några jätteledsna miner i Svegslägret ändå.

– Vi hade ju ingenting att spela för den här säsongen eftersom vi inte skulle få gå upp i tvåan. Visst sitter ju det i bakhuvudet men vi satte som mål att bli sämst tvåa i serien och det klarade vi, om än med minsta marginal. Jag tror vi var ett mål före Orsa i tabellen, säger Paalanen.

–Om inte reglerna ändras så ser jag inget annat alternativ än att spela i Jämtland nästa år, det krävs ju ändå att det finns något att tävla om. Grabbarna har gjort en bra säsong med de förutsättningar som funnits, berömmer Jörgen Paalanen.

Alexander Woxlin var Svegs ende målskytt trots 40 skott. Här jublar han efter ett mål i en match tidigare under säsongen.

Vansbro-Sveg 6-1 (2-1,3-0,1-0) Skott: 25-40 Målskytt: Alexander Woxlin.

Annons