Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första förlusten för Sveg i Dalatrean

Det blev platt fall för Svegs IKs hockeyherrar i fredagens match hemma mot Häradsbygden. Förslusten skrevs till 2-5 trots att Sveg dominerade puckinnehav och skott rejält under matchen.

Annons

– Vi gör en riktig plattmatch, summerar tränaren Jörgen Paalanen kort och koncist.

Det började dock bra för Sveg som fick ett ganska tveksamt ledningsmål redan i början av matchen. Häradsbygdspelarna reagerade mot att det skulle varit offside tidigare under anfallet och det verkade verkligen som att de hade rätt, dessutom var det med knapp marginal som pucken passerade mållinjen efter Tomas Proos skott.

Kanske gick det lite för lätt och kanske gav det Häradsbygden den extra tändvätska som behövdes. När första perioden var slut hade gästerna gått upp till ledning med 3-1.

Häradsbygden spelade sedan på sitt resultat mot ett frustrerat Svegslag som körde mycket solo med pucken och när passningarna kom tog det väldigt lång tid. Gästerna spelade smart och efter sina resurser och väntade ut Sveg för att sedan kontra vasst.

I tredje perioden syntes klara trötthetstecken hos många spelare i Häradsbygden, Svegs press ökade men några riktigt onödiga utvisningar för hemmalaget tog udden av poängjakten.

– Vi får ta nya tag till helgen, konstaterar Paalanen.

Sveg-Häradsbygden 2-5 (1-3,1-2,0-0) Skott 41-27. Målskyttar Sveg: Tomas Proos och Lars Nilsson.

Sveg hade bra tryck kring Häradsbygdens mål men gästernas målvakt var planens bäste spelare vilket bidrog till gästernas seger.

Annons