Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Genomklappning för Svegs hockeyherrar mot Kvarnsveden

/

Fredagskvällens bortamatch blev en riktig stjärnsmäll för Svegs hockeyherrar. Första och sista perioden var ok, men i andra rann det i väg, fem mål i baken. Hemmalaget Kvarnsveden vann till slut med 7-4.
– Vi var inte med alls i andra, säger tränare Håkan Nilsson.

Annons

Efter premiärsegern hemma mot före detta division två laget Häradsbygden var nog både egna och andras förväntningar rätt högt ställda när laget for till Borlänge för Kvarnsveden på bortaplan. Förväntningar som grusades i andra perioden, då Kvarnsveden gick från 1-1 till 6-1 och avgjorde matchen.

– Vi ger bort matchen i andra perioden. Vi var inte alls med i vad som händer och klappar ihop totalt, säger tränare Håkan Nilsson

Varför då?

– Svårt att svara på, kanske var det inställningen, kanske orken som tröt. Vi har haft rätt mycket sjukdom i laget och det var många som inte hade tränat något veckan innan och många som var borta. Vi var tolv stycken som kunde vara med, säger Håkan Nilsson som "rotade om" totalt inför tredje perioden, vilket gav resultat. Sveg kom ut starkt och tryckte på upp till 6-3, innan Kvarnsveden stängde matchen med sitt sjunde mål.

– Förutom andra perioden så tyckte jag nog att vi var minst lika bra, eller bättre till och med, säger Håkan Nilsson.

Nu väntar något av ett derby på fredag då Sveg tar sig an Orsa hemma. Sjukdomsläget i laget är bättre, det var bra fart på måndagsträningen med nästan alla med. Och nu ser Håkan Nilsson fram mot fredagskvällen.

– Då ska vi bara vara med, det släpper vi inte. Så är det bara.

Annons