Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkalas när Sveg vann hemma

/
  • Daniel Andersson gjorde tre mål för Sveg
  • Tomas Proos tar sig förbi en försvarare och sätter 6-2 för Sveg när hemmalaget spelade i numerärt underläge.
  • Bitvis var det ruffigt, här är det Andreas Olsson som blir nedtryckt.

Det blev något av ett målkalas när Sveg slog Skedvi/Säter på fredagskvällen. 8-4 till hemmalaget.
– Det är klart jag är nöjd men jag tycker ändå inte att vi riktigt kommer upp i nivå, säger tränare Håkan Nilsson

Annons

Först perioden var rätt jämnt sett till målprotokollet. Skedvi/Säter, som vann förra helgens möte lagen emellan, tog ledningen efter knappt fyra minuter men perioden slutade ändå 3-2 till Sveg.

I andra perioden tog Sveg över och hade tidvis lekstuga i Skedvi/Säters försvarszon och gick till 6-3 inom loppet av tio minuter. Laget hade bud på flera mål och minst tre frilägen, bland annat ett i numerärt underläge tre mot fem, då Mats Lindblom kom fri med Skedvis målvakt, men inte lyckades sätta dit den.

Tempot i andra drogs ner av många utvisningar och det var bitivis ruffigt på plan. Två matchstraff blev det, ett för vardera laget och Sveg fick också en femminutersutvisning som tvingade laget spela med både en och två man mindre under slutet av perioden. Där hade Skedvi/Säter chans att få häng och reducerade också till 6-3, men sedan tog det stopp.

Tredje perioden blev lite lugnare och Svegsherrarna vann till slut välförtjänt med 8-4 mot ett Skedvi som kom till spel med knappt tre fulla femmor.

– Vi ska vinna den här matchen så det känns bra, men jag tycker att vi blir lite övermodiga ibland och försöker göra saker som vi inte riktig klarar av, försöker spela bakom rygg och så. Vi måste kriga in i det sista varje match, säger tränaren Håkan Nilsson.

På lördag eftermiddag möter Svegs IK Långshyttan, även den matchen spelas hemma.

Mer läsning

Annons