Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poäng med mersmak för Sveg

/

Ett ungt Sveg stod upp bra mot mer rutinerade Kvarnsveden under fredagens hockeymatch i ishallen. Stundvis dominerade hemmalaget. 
– Men vi blev trötta i tredje, säger tränare Håkan Nilsson. 

Annons

Det blev en tät match med många målchanser åt båda hållen. Ett ungt hemmalag med flera "gallerspelare" och heta känslor mot mer rutinerade och kyliga Kvarnsveden.

Efter första perioden ledde Kvarnsveden med 1-0 men bara 1:25 in i andra, direkt efter att Sveg haft ett numerärt överläge, pangade Mikael Proos in kvitteringen. 

Sedan dominerade Sveg bitvis spelet och bet sig fast i Kvarnsvedens försvarszon. 

Sveg hade flera fina chanser men saknade den där riktiga kylan i de avslutande momenten. 

Istället var det Kvarnsveden som tog ledningen igen med knappa fem minuter kvar. 

– Stundtals är vi riktigt bra. Men vi går bort oss ofta och de kan vända och kontra med tre mot två, säger Håkan Nilsson. 

Drygt sex minuter in i tredje kvitterade Mattias Nordqvist med ett skott mot en skymd Kvarnsvedenmålvakt. Där stod matchen och vägde.

– Det kunde lika gärna ha varit vi som fick med oss en pinne, säger Håkan Nilsson. 

Sista tio minuterarna gick Kvarnsveden för seger och Sveg hade fullt sjå med att freda målet. Det märktes att orken tröt hos hemmalaget men det räckte för att få med sig oavgjort och en poäng. I sudden death var Kvarnsveden för starka och fick med sig seger och extrapoäng. 

– Vi gör ändå en bra match och är med, men jag tycker ändå inte att vi kommer upp i den nivån som vi kan spela på. Ett problem för oss är att vi ofta får byta formationer på grund av att spelare är borta. I dag saknade vi tre centrar, säger Håkan Nilsson. 

Sveg Kvarnsveden 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

Målgörare Sveg: Mikael Proos, 1-1, Mattias Nordqvist, 2-2

Utvisningar: Sveg, 8x2, Kvarnsveden: 9x2,1x10

Annons