Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelat för Sveg - får inte vara med i fortsättningsserie

Sveg har gjort en stark insats i årets Dalatrea i ishockey. Just nu ligger laget på andraplats i tabellen, en placering som ger möjlighet att kvala till division två. Men den möjligheten får inte Sveg då laget tillhör Jämtland/Härjedalens hockeyförbund.

Annons

Under hela säsongen har Sveg kämpat på isen för att nå topp två i Dalatrean för att om möjligt få kvala till division två. Dalarnas hockeyförbund har varit tveksamma till att låta Sveg ta en kvalplats och i veckan kom det definitiva beskedet att förbundet inte tänker göra något undantag.

– Det är ju tråkigt för grabbarna. Vi har ju absolut ett lag som kan kriga i toppen även av en fortsättningsserie, säger tränaren Jörgen Paalanen som fick beskedet via mejl.

– Vi har vetat om detta men har ändå hoppats på att få chansen. Det är ju lite konstigt att vi får vara med i en serie och spela men sedan inte få chansen att ta den plats vi kämpat för, säger Paalanen som ändå har förståelse för Dalarnas hockeyförbund.

– Hade vi vunnit fortsättningsserien och gått upp, ja då hade det ju blivit fel på sätt och vis eftersom vi tillhör Jämtland/Härjedalen, säger Paalanen som ändå hoppats på att kunna få spela serien men att då avstå uppflyttning om laget skulle vinna.

Nu återstår tre bortamatcher för Svegs del och säsongen avslutas därmed redan 10 februari.

– Men vi ska kriga rejält de matcherna och inte ta ut någonting i förskott. Det kan ju även visa sig att vi inte blir tvåa i serien om vi gör vårt jobb, säger Jörgen Paalanen.

Annons