Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg förlorade viktig måstematch mot Orsa

/
  • Timmy Hammargård framför Svegsmålet, precis innan han styr in skottet som ger Orsa ledningen med 1-0.
  • Försök att tråckla in pucken.
  • Bra fart på Sveg bitvis under matchen men det räckte inte ända fram.
  • Sveg kämpade och slet men var lite för lätta framför Orsas målvakt.

Sveg var numret för små i bortamötet mot Orsa på tisdagskvällen. En stark kämpainsats räckte inte mot masarna, där en gammal bekanting straffade sitt forna hemmalag med ett mål och två assist.
– Alltid skönt att vinna mot hemmaklubben, säger Timmy Hammargård från Sveg som nu spelar i Orsa.

Annons

5.21 in i första period gjorde Timmy Hammargård 1-0 för hemmalaget. Han hann med två assist också innan matchen slutade 4-0 till Orsa.

– Vi saknar för många ordinarie spelare i dag, men jag tycker ändå att vi ger dem en match, säger tränare Jörgen Paalanen.

Första perioden var rätt jämn, även om Orsa var det tyngre laget med flest skott på mål och bäst chanser.Sveg höll ändå emot bra och Filip Paalanen i mål fick briljera några gånger. Utan honom hade det nog runnit iväg.

I andra kom Sveg ut med bra tempo och skapade lite tryck i hemmalagets zon men en utvisning på en svegsspelare tog som andan ur härjedalingarna. Sedan rycktes matchen sönder av flertalet utvisningar. Så pass att domaren utbrast "Spela på pucken som är svart i stället" på bredaste dalamål.

Flera utvisningar var säkert riktiga, andra kanske lite väl lätta.

– Vi har sagt att vi ska hålla oss på banan, ändå tar vi en massa utvisningar. Nu fick vi spela halva perioden med mindre än fem spelare på isen. Sedan tycker jag väl att han kunde ha släppt några, säger Jörgen Paalanen.

Det var nästan så att Sveg red ut sina numerära underlägen, men i spel 3 mot 5 blev trycket för hårt, 2-0.

Tredje perioden var en ganska jämn historia. Sveg hade flera fina chanser och borde kanske ha satt en puck eller två. I stället var det Orsa som gjorde både 3-0 och 4-0 mot slutet.

– Orken tryter. Och vi har svårt att komma in framför mål och störa målvakten, säger Jörgen Paalanen.

Det lag som vinner fortsättningsserien får spela i alltrean nästa säsong. Övriga lag hamnar i en gemensam division 4 serie för Hälsingland och Dalarna. Sveg ligger på andra plats med 8 poäng, Orsa, som fick med sig bonuspoäng, på första med 14 poäng.

– Det innebär att vi måste vinna alla kommande matcher.Och det kanske ändå inte räcker för att vinna serien, säger Svegs tränare.

Chanserna för Timmy Hammargård att fortsätta i alltrean nästa säsong med Orsa ser betydligt ljusare ut.

– Det här ska vi nog klara. Alltid lika skönt att vinna mot hemmaklubben, säger Timmy som är hockeyfostrad i Sveg.

Annons