Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg kvar i division tre efter riktig rysare i Orsa

/
  • Där satt den. En lättad tränare för Svegs IK Jörgen Paalanen fick se Orsa vinna, men inte tillräckligt stort.

Orsa behövde vinna med nio mål hemma mot Kvarnsveden för att gå om Sveg i tabellen och vara säkra på en plats i nästa säsongs planerade Alltrea. Matchen slutade 10-2 till hemmalaget.
– Det såg lite oroligt ut ett tag, säger Svegs tränare Jörgen Paalanen som följde matchen via liverapportering.

Annons

Kvarnsveden gjorde första målet, men sedan var det Orsa för hela slanten. Hemmalaget gick ifrån och med knappt åtta minuter av matchen kvar stod det 8-1 till Orsa.

– Det där är ju siffror som Kvarnsveden inte varit i närheten förut. Jag såg också att Orsa förstärkt med bland annat Marko Tuokko (som spelat i bland annat Modo och Mora IK, reds anm), säger Jörgen Paalanen.

– Vi slarvade ju bort det lite tidigare när vi förlorade borta mot Kvarnsveden. Om vi vunnit mot dem hade vi varit klara. Nu blev det lite oroligt, speciellt när Orsa gick i från i andra perioden.

Nu slutade matchen 10-2. Kvarnsveden lyckades peta in sitta andra mål med sju minuter kvar av matchen. Ett mål till för Orsa hade räckt för att laget skulle tagit klivet förbi Sveg i tabellen på bättre målskillnad. Nu blev det inte så och Sveg vann treans fortsättningsserie och är säkra för fortsatt spel i division tre nästa säsong.

– Det känns riktigt bra och jag vet att det känns skönt för grabbarna också som verkligen slitit på under säsongen, säger Jörgen Paalanen, som tog över tränarrollen mitt i säsongen.

Blir det någon fortsättning för dig nästa säsong?

– Det är för tidigt att säga, vi ska ha någon sittning framöver och prata om framtiden. Vi får se. Men både jag och Filip (sonen, målvakt i Svegs IK, reds anm) har trivts väldigt bra i Sveg.

Annons