Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg vann över topptippat Smedjebacken

Sveg har rivstartat Dalatrean i ishockey. På fredagskvällen slog laget förväntade topplaget Smedjebacken med 6-3 hemma efter en gedigen laginsats.

Annons

Sveg har inlett säsongen på bästa sätt och det var väldigt många år sedan laget presterat en sådan hockey som i fredagskväll då det var hemmapremiär mot Smedjebacken.

– Det här var en riktig laginsats. Jag är imponerad av vad grabbarna presterade, sa en mycket glad Jörgen Palaanen efter matchen.

Palaanen hade för en månad sedan en stor oro inombords för den kommande säsongen då det var lite folk på träningarna men när det blev klart med två slovaker som spetsade till truppen så vände allt.

– Nu är intresset på topp och vi har runt 20 spelare på varje träning, säger Palaanen.

I första perioden var det spelmässigt ganska jämnt, laget bytte chanser med varandra men hemmalaget tog kommandot genom ett mål signerat Nikolas Sturmankin.

Slovakerna var vassa och höll ett högt tempo när de var inne på isen och i andra perioden gjorde Martin Bauer hemmalagets andra mål.

– De är riktigt snabba och det är väldigt kul att spela med Nikolas och Martin, sa unge Alexander Woxlin som fick de spela i "slovakkedjan".

Även andra perioden var ganska jämn, Sveg spelade mycket bra hockey men även Smedjebacken är ett starkt lag vilket syntes. När lagen gick till vila inför sista perioden hade Sveg 4-2 i ryggen och när Alexander Woxlin snärtade upp 5-2 målet i numerärt överläge några minuter in i sista perioden var matchen avgjord.

Tränare Palaanen plussade för laginsatsen men från TH får Nikolas Sturmankin ett extra plus, han gjorde två mål och hade två assist och visade ett övertygande spel genom hela matchen. Även Simon Nilsson och evigt unge Jonas Edén förtjänar överbetyg.

Måljubel sedan Alexander Woxlin satt spiken i Smedjebackskistan genom sitt 5-2 mål.

Sveg-Smedjebacken 6-3 (1-0,3-2,2-1) Målskyttar: Nikolas Sturmankin 2, Simon Nilsson 2, Alexander Woxlin och Martin Bauer.

Annons