Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välförtjänt seger för Sveg - slog Skedvi/Säter på hemmais

/

Svegs hockeyherrar hade kommandot större delen av matchen när när härjedalingarna tog emot Skedvi/Säter på hemmaplan under lördagseftermiddagen. Trots det stod det 2-0 till bortalaget efter första perioden.
– Skitmål, säger tränaren Jörgen Paalanen.

Annons

Första perioden gick målmässigt till Skedvi/Säter som fick två mål, trots att Sveg spelmässigt hade övertaget.

– Vi hade lite missflyt i första och går bort oss så de får kontringar. Annars tyckte jag att vi var mest i deras zon, säger tränaren Jörgen Paalanen.

I den andra perioden hämtade hemmalaget raskt in underläget och kvitterade till 2-2 innan 10 minuter gått. Ungefär där fick Skedvi/Säter chansen att spela 5 mot 3 i nästan två minuter och hade läge att återigen ta ledningen. Men Sveg fredade sitt mål och ett fint samarbete mellan duon Nicklas Schwartz och Stefan Olsson gav i stället Sveg en 3-2 ledning lagom till periodpaus.

– De var bra i dag. Alex (Woxlin reds. anm) var också jättebra. Han vann nästan varenda tekning, säger Jörgen Paalanen som passar på att ge en eloge till hela laget för en stabil insats.

Sveg kom ut starkt även i tredje perioden och gick upp till en som det såg ut stabil 5-2 ledning. Sedan bjöd hemmalaget in Skedvi/Säter och lät dem få några snabba kontringar. En av dem resulterade i reducering till 5-3 och det var nästan som att Stora Skedvi hade häng igen.

Med fem minuter kvar tog bortalaget timeout och inledde sedan en vild offensiv. Sveg höll dock undan utan större problem och matchen slutade 7-4, sista pucken i öppet mål.

– I dag visade vi verkligen att vi vill vinna. Jag tycker vi gör en riktigt bra match, summerade Jörgen Paalanen.

På tisdag väntar något av en måstematch för Sveg, borta mot Orsa. Sveg bör vinna den för att ha en chans att vinna fortsättningsserien och säkra en plats i Alltrean nästa säsong.

Annons