Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst och förlust för Sveg

Sveg samlade på sig en seger och en förlust under helgens bortaturné. Segern togs med uddamålet mot Kvarnsveden, 7-6, på fredagskvällen men på lördagen blev det förlust mot serieledande Smedjebacken med 3-7.

Annons

– Mot Kvarnsveden gör vi ingen bra match. Vi slarvar mycket och släpper in väldigt enkla mål, berättar tränaren Jörgen Paalanen.

Nu tätade Sveg till sig ju längre matchen led och det tidiga underläge laget hamnade i åts upp och vändes.

– Vi är absolut det bättre laget men vi har svårt att sätta våra lägen och samtidigt bjuder vi Kvarnsveden på mål. Matchen blev onödigt jämn, konstaterar Paalanen.

Lördagens match mot Smedjebacken startade katastrofalt. Hemmalaget gick snabbt och enkelt upp till 4-0 innan Sveg kom in i matchen.

– Vi var inte vakna i början men sen gör vi en mycket bättre match än på fredagen. Smedjebacken är ett bra lag men vi brände fyra frilägen och hade tre ramträffar så visst hade resultatet kunna bli ett annat, säger Jörgen Paalanen.

I helgen är Sveg spellediga, därefter väntar Älvdalen på bortaplan.

– Vi har tre bortamatcher kvar. Vi går för seger i de matcherna, då klarar vi vårt mål att vara topp två i serien, säger Paalanen.

Lars Nilsson gjorde tre mål i fredagskvällens segermatch mot Kvarnsveden.

Kvansveden-Sveg 6-7 (3-2,2-2,1-3) Skott 34-46 Målskyttar: Lars Nilsson 3, Emil Gustafsson, Anton Högström, Joel Sjövold och Emil Olsson.

Smedjebacken-Sveg 7-3 (4-2,2-0,1-1) Skott 31-33 Målskyttar: Johan Olofsson, Stefan Olsson och Nicolas Sturmankin.

Annons