Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start för Hede

/

Hede hade inga problem att vinna hemmapremiären i fyran. Unga IFK Östersund 2 vägde allt för lätt och 5-0 segern kunde ha varit större.

Annons

– Naturligtvis är jag glad att vi vinner, men det var mycket slarv från vår sida. Vi kan bättre, summerade Hedetränaren Lars Nilsson matchen.

Det var ingen bra match publiken på Söderåsen bjöds på under fredagskvällen. Mycket beroende på förutsättningar med snöblandat regn och ett underlag som både hemmalaget och gästande IFK hade problem med.

– För oss som kommer från konstgräs blir det en rejäl omställning. Det var riktigt halt där ute och att Hede vinner är det inget att snacka om. De var bättre men jag ser fram emot att möta dem hemma, sa IFK-tränaren Jan Wiklund.

Trots storförlusten var han stolt över grabbarna. Det med all rätt då IFK kom till Hede med en spelartrupp som hade en snittålder på 17,5 år. Dessutom åkte målvakten Carl Arvidsson av plan sedan han kapat Henrik Schwartz vid ett friläge. Den efterföljande straffen missade Hedelaget men IFK blev en man kort mot ett hemmalag som redan från start hade det mesta av spelet.

– Jag är stolt över grabbarna, alla kämpar, ingen viker ner sig och inget gnäll. Resultatet i kväll spelar mindre roll, sa Jan Wiklund.

Trots spelövertaget och en offensiv satsning med en handfull missade lägen dröjde det 25 minuter innan Hazem Alhusain kunde spräcka nollan. Tremålsskytten Niclas Schwartz vinner några minuter senare en höjdduell efter hörna och sätter tvåan. Sedan utvisas IFK-målvakten och matchen är i princip klar.

Defensivt och i de bakre leden fungerade det bra för hemmalaget. Mittbacken Johan Backman, som tillsammans med Micael Färnlund var bäst på plan, växer för varje match och var klockren i det han gjorde.

– Jo det stämmer, vi slarvar alldeles för mycket offensivt och tar en hel del felbeslut, sa Lars Nilsson.

Han är även glad att Hede kunde lufta alla sina spelare.

– Det är viktigt att så många som möjligt får speltid. Jag tycker att alla gjorde en kanonsinsats.

Annons