Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Följ kvällens omgång i fotbollsfyran

I kväll spelas fyra matcher i division 4-fotbollen i Jämtland/Härjedalen.
Med din hjälp kan vi följa samtliga matcher i vår direktrapportering.

Annons

Offerdal–Tandsbyn 2–0 (0–0)

Mål: Jens Johansson, Anders Wilsson.

Efter en bister vår som inte gynnat gräsplanerna blev det mycket kamp i kvällens matcher. Offerdals seger var inget undantag.

– Vi har ju många spelare som trivs när det är mycket kriga i matcherna. Vi hade en bra period i andra halvlek, där vi kunde göra bägge målen och dessutom missa en straff, säger Leif Aronsson i Offerdal.

Emil Kvarnlöf, Andreas Landén och John Bäckebjörk förtjänar alla lite extra plus för sitt krigande. Målvakten Martin Vallgren får också ett plus i Offerdal.

Stugun-IFK Östersund 2 1–1 (1–0)

Mål, Stugun: Lars Nilsson. IFK: Jesper Andersson.

Även i Stugun var det svårspelat – matchen blev fördröjd några minuter medan ett oväder med hårt regn och åska drog förbi.

Kryss var inte helt orättvist, ett tyngre Stugun jobbade på mot ett mer tekniskt lagt IFK. Jonas Andersson hade en av de bästa chanserna att avgöra för hemmalaget, men han missade ett friläge efter paus.

Alsen–Hede 4–0 (1–0)

Mål: Mattias Engström 2, Jon Persson, Love Öien.

Normalt fina Bleckåsvallen är en av de planer som haft det tuffast med våren. Isbränna har gjort planen riktigt ojämn och svårspelad.

I en tuff match med mycket känslor var det hemmalaget som hade bäst effektivitet. Mattias Engström dök upp och hittade rätt två gånger om och efter Jon Perssons 3–0-skott var det ridå ned för ett kämpande Hede, som hade ett par bra chanser men stoppades av Micke Nilsson i Alsenmålet.

– Plus till Mattias Engström, Andreas Englund och Filip Englund hos oss, säger Niklas Dahlström i Alsen.

Ope–Strömsund 7–1 (2–0)

Mål, Ope: Petter Magnusson 3, Niclas Gabrielsson 2, Kevin Luna Perez, Alexander Nilsson-Ihrén. Strömsund: Carl-Philip Strängby.

Så klart var det många glada miner i Ope efter en stor seger. Men inte enbart:

– Vi måste kunna spela smartare. Vi har pratat om hur vi ska spela, men när vi ser att motståndarna står högt med backlinjen klarar vi inte att ändra vårt tänk, säger Åke Hellström i Ope.

Innan Ope sprang ifrån och avgjorde i andra halvlek var det en frejdig match där många spelare fyllde på i anfallen. Strömsund kunde ha gjort ytterligare mål med bättre skärpa i boxen, men samma sak gällde för Ope.

– Vi ska inte behöva tio chanser för att göra ett mål, tillägger Åke Hellström.

Det här var enda matchen som spelades på konstgräs, och Ope fortsätter nog på Jämtkraft Arena ett tag till.

– Det vi vill är att vara ett spelande lag, och då känns det bara dumt att ändra något nu. Vi har tränat ett par gånger på Torvallens b-plan, men den är inte bra. A-planen är fortfarande avstängd, säger Åke Hellström.

Sporten uppdaterade från alla kvällens matcher i fotbollsfyran – se mer i direktrapporteringen.

Annons