Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdal starkast i träningsderby mot Sveg

Som väntat var Lillhärdal ett par nummer större än Sveg när grannbyarna drabbade samman i en träningsmatch på Svegs IP. Lillhärdal gick segrande ur striden med 4-1 efter en stundtals het match där båda lagen efteråt anklagade varandra för att ge nedvärderande kommentarer.

Annons

Matchen bjöd inte på några större fotbollsmässiga bravader men redan efter några minuter hettade det till rejält efter ett par märkliga satsningar från en Svegsspelare som dock varken träffade boll eller spelare, knuffar och ordväxling följde och domarduon Hans Andersson och Max Kornilov försökte påminna om att det var en träningsmatch.

Tveksamt om situationen skulle ge frispark till Lillhärdal och i snacket efteråt fick en Svegsspelare sitt andra gula kort.

Efter tjugo minuter kom dock matchens första utvisning sedan en hemmaspelare fått två gula kort. Då hade även Lillhärdal gjort två mål genom David Larsson och Adam Prestjan.

Innan halvtidsvilan kom spiken i kistan för hemmalaget då Markus Persson nickade in Lillhärdals tredje mål efter en hörna.

Alla fasta situationer var ett stort hot mot Sveg då Lillhärdals fysiska överlägsenhet gjorde sig påmind.

Andra halvlek präglades av många byten. Spelmässigt sjönk nivån, båda lagen gjorde varsitt mål. Magnus Theodorsson satte 4-0 och därefter fixade Tesfaldet Abrahaley ett tröstmål för Sveg vilka även drabbades av en frilägesutvisning.

På fredag blir det till att höja nivån ett snäpp för Lillhärdal så Ope kommer till Solberga på besök. Ingen omöjlig uppgift då Hede var nära att lugga stadslaget på poäng trots bortaplan på konstgräs.

Sveg får vänta till nästa tisdag då de ställs mot Berg på bortaplan. Då gäller det att ha humöret i kontroll för när serien börjar har laget inte råd med utvisningar, det kan bli en tuff uppgift då Berg av tradition är ett väldigt fysiskt spelande lag.

Annons