Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal och Lillhärdal vidare i DM

/
  • Brian Wake gjorde fem mål under helgens två DM-matcher för sitt Ytterhogdal som nu möter Alsen i kvartsfinal.

Både Ytterhogdal och Lillhärdal är vidare i fotbolls-DM efter helgens gruppspel på Jämtkraft Arena i Östersund. Hede åkte däremot ut med dunder och brak.

Annons

Ytterhogdal gled lätt vidare till kvartsfinalspelet i DM. Segrar över Stugun och Lillhärdal togs efter stundtals riktigt bra spel. Mot Stugun vann laget med 6-0 och hade bud på mer, i mötet med Lillhärdal var YIK tidigt nere på tio man efter en skada och då avbytare saknades fullföljdes matchen med decimerat manskap.

– Vi hade mycket boll i den matchen också. Lillhärdal backade hem och krympte ytorna på ett bra sätt. Jag tror och hoppas att de kommer att klara sig bra i fyran i år, berömde Magnus Elmqvist.

Ytterhogdals spelande tränare Brian Wake visar att han har målsinnet kvar och dundrade in fem mål under de två matcherna.

Anders Roos, tränare för Lillhärdal, var mycket nöjd med sitt lag.

– Vi stod upp bra mot Ytterhogdal och Stugun tycker jag att vi spelade ut.

Hede däremot hade inte många rätt. I första matchen mot Tandsbyn blev det storförlust och den följdes upp med en torsk mot Dvärsätt senare.

– Det var virrigt och stundtals var vi utspelade i matchen mot Tandsbyn. Mot Dvärsätt hade vi 2-1 i halvtid och det kändes lugnt men några olyckliga minuter i andra tappade vi ledningen till underläge 2-4, berättar lagkaptenen Niclas Schwartz.

Ytterhogdal ställs nu mot Alsen i nästa omgång och Lillhärdal som gick vidare som bästa grupptvåa får möta Frösön.

Ytterhogdal-Stugun 6-0 (2-0) Mål: Brian Wake 4 och Fajko Hafizovic 2. Lillhärdal-Stugun 2-1 (1-1) Mål: Dennis Persson och Andreas Roos Ytterhogdal-Lillhärdal 2-0 (1-0) Mål: Brian Wake och Curtis Edwards. Hede-Tandsbyn 0-6 (0-4) Hede-Dvärsätt 2-4 (2-1) Mål: Lars Nilsson 2.

Annons