Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal vann efter skakig start

/
  • Dan Griffiths frispark från vänster letade sig in i högra krysset bakom Alsens målvakt Mikael Nilsson.
  • 1-1 skytten Troy Pennycoke-Morgan driver bollen framåt omgiven av vitklädda motståndare, en vanlig syn på Svedjevallen i torsdags.

Ytterhogdal satte högsta fart från start i premiären mot Alsen, men tempot mattades av. Och en bit in i andra gjorde Alsen första målet.
– Vi visar styrka som kommer igen, säger tränare Ben Smith.

Annons

Favorittippade Ytterhogdal såg inte ut som serievinnare efter första halvlek när laget hade säsongspremiär i division 4 mot Alsen på torsdagen. Visst hade laget ett visst spelövertag, speciellt under de första tio minuterna av matchen. Men det var Alsen som stod för den vassaste målchansen.

Ytterhogdal hade svårt att ta sig in framför mål och producerade i stort sett inga farligheter alls under den första halvleken.

– Vi är hypade inför starten av serien, alla har sagt att vi kommer att vinna. Men vi visste att det skulle bli svårt, säger Ytterhogdals tränare Ben Smith.

I andra kom hogdalingarna ut som ett nytt lag. Ben Smith stuvade om och flyttade bland annat Troy Pennycoke-Morgan från mitten ut på kanten. Brian Wake gick från back till forward.

– Vi har många valmöjligheter, ett lag där många kan spela på flera olika positioner, säger Ben Smith.

Förändringarna gav resultat. Alsen fick visserligen matchens första mål. I den 65 minuten nickade Oscar Hernerud in en hörna. Men bara några minuter senare fick Troy Pennycoke-Morgan på en riktig rökare som Alsens målvakt Mikael Nilsson var chanslös på.

Och i den 79 minuten levererade Dan Griffiths en frispark som gott och väl kan aspirera på årets mål. Från en bra bit utanför straffområdet, på vänsterkanten, skruvade han in frisparken i högra krysset.

– Jag såg att målvakten stod för långt ut, säger målgöraren som tror att laget kommer att blir bättre och bättre allteftersom truppen spelar ihop sig.

Trots ett visst tryck från Alsen under matchens sista minuter var ändå Ytterhogdal det bättre laget totalt sett. En stolpträff och en boll i ribban kunde likaväl ha gett laget något mål till.

– De var lite farligare än oss. Men det känns ändå surt att inte få med sig än poäng när vi var så nära, säger Alsens tränare Niklas Dahlström som ändå tyckte att Alsen gjorde en stark insats.

Annons