Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdal till serietopp

/

Lillhärdal hade inga problem att greja tre poäng i toppmötet mot Hammerdal hemma på Solberga. Genom segern gick Härdal upp i serieledning.

Annons

Visserligen haltar tabellen i femman där trean Frösön har två matcher mindre spelade men att Härdal vill vara med att slåss om seriesegern visade laget mot Hammerdal.

Målmässigt jämt med en uddamålsvinst men spelmässigt dominerade hemmalaget totalt. Åtminstone efter fyra spelade minuter då gästerna vid en snabb omställning tog ledningen. Ett riktigt snyggt anfall där Hammerdal genom två snygga crossbollar avslutade med en klockren volley och hemmamålisen Johan Eggen var chanslös. Efter den starten vaknade Härdal till. Rullade boll fint och hade det mesta av spelet. Men avsluten var det ingen skärpa i. Kvitteringen kom lite slumpmässigt då Mattias Larsson lyfte in en frispark från mittlinjen som i röran i straffområdet seglade in mål i 24:e minuten. Tre minuter senare var Magnus Thedorsson högst av alla när han med kraft nickade in 2-1 i målvaktens vänstra kryss efter hörna. Allt talade för Härdal men Hammerdal lyckades få en frispark strax efter och kvitterade. En riktig Brolinare, troligen året snyggaste frisparksvariant på Solberga. Oavgjort i paus speglade inte alls matchbilden.

Andra halvan var lika. Lillhärdal hade kunnat satt fyra, fem bollar i nät men det verkade omöjligt. Sumpade de inte chanserna själva gjorde målvakten Fredrik Blixt några svettiga räddningar. Eller så tog bollen i ribban. Men ledningsmålet kom efter hörna. Magnus Larsson dunkar med kraft in 3-2 efter 53 minuter och det resultatet stod sig matchen ut.

– Jag är nöjd med segern, men det är lite oroande att vi inte sätter våra chanser, så har det sett ut hela säsongen, sa tränaren Anders Roos som dock ändå kan konstatera att laget har gjort flest mål i serien.

Det ser onekligen bra ut för att ta er upp till fyran?

– Vi har inte snackat något om fyran ännu. Vi spelar först klart den här serien och sedan får vi ta oss en funderare. Det är framför allt spelarna som bör ta beslutet om vi ska gå upp eller inte, sa Anders Roos.

En stark laginsats bäddade för segern, men den kille som lyste mest på Solberga var Lillhärdals unge högerback Oskar Jonasson.

Annons