Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillhärdal vann derbyt

/
  • Sveg hade mycket boll men samtidigt mycket svårt att få ut något av sitt övertag.
  • Fredrik Jonasson var hemmalagets vassaste hot.
  • Pierre Jäderberg var tillsammans med mittbackskollegan Mattias Larsson stensäkra.
  • Stundtals var det hårda närkamper på planen men stämningen hölls ändå på normal nivå hos båda lagen.
  • Sveg försökte förtvivlat men Lillhärdal höll ihop sitt lag och hjälpte varandra över hela planen. Med den saken var det mycket sämre ställt i hemmalaget om ofta spelade fotboll en åt gången.
  • Tränaren Anders Roos stod och småmyste hela matchen.
  • Göran Busk skulle bli en segrare oavsett. Han är från Lillhärdal och har spelat där på 50-talet men sedan flytattade han till Sveg där han är hedersmedlem i idrottsklubben.   – Hjärtat är ändå i Lillhärdal så jag blir lite gladare om de vinner, påpekade Busk innan matchen.

Lillhärdal vann rättvist derbyt mot Sveg på bortaplan. 3-0 skrevs slutsiffrorna till i en match som spelades LIF i händerna.

Annons

– Våra spelare som ska prestera lite extra gjorde det inte medan deras gjorde det. Det är få som får godkänt i vårt lag i dag, summerade Svegstränaren Fredrik Jonasson bittert.

Överlag fick han medhålla av Anders Roos i Lillhärdal.

– Sveg ger oss matchen. Jag tycker att vi var det bättre laget och vi vinner rättvist, ja faktiskt på ett enklare sätt än förväntat, säger Roos som trodde på mer krig.

Lillhärdal fick en drömstart på matchen. I sjätte minuten redan kom ledningsmålet och det satte sin prägel på det fortsatta spelet. Målet var mycket vackert men även frukten av uselt Svegsagerande med bolltapp på mitten och taffligt försvarsspel som gjorde att David Larsson vände sig fri och placerade in bollen i nät.

Därefter var halvleken nästan befriad från anfallsspel. Sveg hade mer boll men Lillhärdal var lite farligare framåt.

I andra halvlek klev Svegstränaren Fredrik Jonasson själv in på planen och efter några minuter var det nära att han skulle lyfta in kvitteringen men bollen seglade i ribban och ner på mållinjen. Samme Jonasson hade sedan en farlig nick några minuter senare.

– Vi hade en period där vi lyckades sätta hårdare press, säger Jonasson.

Bollövertaget var fortsatt Svegs men ju mer folk hemmalaget flyttade upp desto farligare blev Lillhärdals kontringar. De hann med och bränna ett par frilägen innan Mattias Larsson hittade rätt med en frispark som tog styrning i Svegsmuren, 0-2 och matchen var punkterad. Då återstod tre minuter och minuten efter rinner David Larsson igenom och sätter sitt andra mål för dagen vilket fastställer slutresultatet 0-3.

Annons