Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död man funnen i Ytterhogdal – en person gripen misstänkt för mord

/

Polisen har hittat en död man i en lägenhet i Ytterhogdal. De vet i nuläget inte vem den avlidne mannen är. En 34-årig man är gripen misstänkt för mord.

Annons

Enligt Michael Lundberg, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen, agerade polisen efter ett tips. De åkte till den aktuella lägenheten i Ytterhogdal på onsdagsförmiddagen och fann en död man. Lundberg säger att mannen troligtvis avlidit någon gång det senaste dygnet, men han kan inte säga säkert. Vid 13.30-tiden har polisen inte kunnat fastställa mannens identitet eller ålder.

Misstänker ni brott?

– Ja, säger Michael Lundberg.

Varför gör ni det?

– Det kan jag absolut inte gå in på.

Finns det tecken på yttre våld?

– Det kan jag inte gå in på, säger Michael Lundberg.

Polisen inväntar nu en teknisk undersökning av lägenheten och de arbetar med att få fram identiteten på den döde mannen.

Åklagare Malin Olsson Almqvist säger att en person greps på onsdagsförmiddagen. Personen är i nuläget misstänkt för mord. Åklagaren vill inte gå in på några detaljer kring gripandet eller personens ålder eller kön. Personen ska höras av polisen.

Den gripne ska vara en 34-årig man. Mannen är förd till Östersunds polisstation där han kommer att förhöras, misstänkt för mord mellan den 9 och 16 december.

Mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare och är tidigare dömd för bland annat hot mot tjänsteman och grovt rattfylleri, enligt Expressen .

Artikeln publicerades först på öp.se.