Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dokumentär om Henning Mankell kan ses på SVTplay i en månad

/

Missade du Stefan Jarls dokumentär om Henning Mankell som gick på SVT i tisdags? Den kan ses på SVT play fram till den 6 november.

Annons

För bara en månad sedan avslutades arbetet med en tv-dokumentär om Henning Mankell av regissören Stefan Jarl. Den heter Homo Narrans - den berättande människan och följer Henning Mankell från uppväxten, genom livet och fram till hans död.

Det var författaren själv som ställde frågan till regissören Stefan Jarl om han ville göra hans testamente, ett avsked till läsare, familj och omvärld.

”Jag vill prata med dig om vissa saker som haft betydelse i mitt liv, avgörande ögonblick, det som gjort mig till den jag är, min saga, min berättelse, mitt liv”, sa Henning Mankell till regissören.

Filmen kan ses på SVT play fram till den 6 november.

Författaren, som också skrev krönikor i TH, gick bort i måndags, 67 år gammal, i sviterna av en elakartad cancer. Beskedet om hans bortgång ledde till starka reaktioner av sorg och saknad i Sverige och världen. Henning Mankell sålde över 40 miljoner böcker och var känd bland annat för sitt stora samhällsengagemang, ett engagemang som också lyste igenom i hans litteratur.

Läs mer: Barndomsvän: "Han lämnar ett stort tomrum efter sig"

Annons