Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Doug Seegers till Hede

/

Doug Seegers gör i sommar en turné i Skandinavien. En av de 30 orterna han besöker är Hede. Enda stället i länet som den 62-årige singer-songwritern uppträder på.

Annons

Bakom arrangemanget står Ninetone Nation som lyckats boka upp den populäre artisten. I det Sundsvalls baserade företaget Ninetone återfinns Hedesönerna Patrik och Pontus Frisk som hjälper till att få fart på Hedeparken. Patrik Frisk startade Ninetone Records 2005. Sedan dess har bolaget vuxit rejält och har en hel del band i sitt stall.

Idag består Ninetone av skivbolaget samt en bokningsdel, Ninetone Nation, som skickar ut bolagets egna band på spelningar. Och lyckades även boka upp Doug Seegers till Hedeparken.

– Verkligen kul att vi lyckades få honom till Hede. Själv är jag uppvuxen med parken och dessutom spelat på scenen flera gånger, säger Patrik Frisk.

– Hede folkpark är fortfarande ett starkt namn och det känns riktigt bra att kunna hjälpa till.

Han berättar att det finns ett stort intresse både till parken och Doug Seegers vilket även märks på förköpen som redan är i full gång.

Historien om Doug Seegers är en askungesaga, eller varför inte säga som det är, ett mindre mirakel. Mannen som genom Jills Veranda har letat sig in i många svenska hjärtan och som med sin själfulla musik och lyrik tar oss med på en resa genom en hemlös mans liv. Hemma i Nashville går Doug fortfarande till härberget och äter och hänger med polarna. Där skriver han en låt eller två och sjunger sina sånger som han gjort varje dag de senaste åren. På andra sidan Atlanten, här i Sverige, har Doug blivit en av våra allra mest folkkära artister.

– I’m a professional street musician, säger Doug och skrattar.

Den 18 juli finns han på Hede Folkpark.

Annons