Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drog upp storöring på Kårtjärn

/

En verklig storöring drog Anders Bodin, Vemhån, upp i söndags. På Kårtjärn, norr om Glissjöberg, lyckades han få upp en öring på hela 4,9 kilo.

Annons

– Det är som att vinna på lotto. Det var rena turen att jag lyckades när det befarade bottennappet visade sig vara en rejäl öring, säger Anders Bodin.

Under helgen hade han besök av fiskevänner vid anläggningen Kårtjärn Jakt, Fiske och Natur Camp. Gästerna åkte hem under söndagen och i det fina vädret bestämde sig Anders att prova fiskelyckan. Hon plockade med sig renskinnet och knallade ut på isen i solskenet.

Efter en koll i fiskelådan bestämde han sig att prova en blinkande pirk och på trekroken agnade han med ett gäddöga.

– Jag hade varken mask eller maggot med mig, och blinkpirken hade jag aldrig testat förut.

Anders släppte ner krok och pirk i det grunda vattnet och drog de första dragen. Det blev tvärnit omgående.

– Jag var övertygad om att jag krokat fast i någon stor gren eller något likande. Blev dessutom irriterad på att jag knappast skulle få tillbaka blinkpirken.

Medan han stod och funderade ut någon lösning på problemet såg han att linan började röra sig i hålet. Då kände Anders att det var en fisk som fastnat. En rejäl rackare.

– Var då ganska säker på att det var en gädda, det finns rejäla sådana i tjärnen, säger Anders.

Han lyckas tillslut få upp fisken i det uppborrade hålet. Först ser han den blinkade pirkande och under den kommer fisken.

– Jag sträckte ner handen och fick bra tag i firren och då var det bara att dra upp den.

När fisken, som vägde nära 5 kilo, låg på isen såg han att det inte alls rörde sig om en gädda. Det var en riktigt fin öring Anders dragit upp.

– Helt otroligt, helt klart den största öring som jag har lyckats fått, säger Anders Bodin.