Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla SM-guld till Linn Larsson

/
  • Linn Larsson, Hede SK, tog dubbla guld under helgens SM-tävlingar i Sollefteå.
  • Tillsammans med Gustav Pålsson tog William Grip och Elias Engström-Skoog stafettguldet för Jämtland/Härjedalen i klassen H12-15.

Linn Larsson, Hede SK, krönte en fin säsong med två guld under den andra delen av skidskyttarnas SM-tävlingar som hölls i Sollefteå. Linn vann först sprintguldet och höll därefter undan i jaktstarten.

Annons

Skidskyttarna från Härjedalen hade en riktigt bra helg i Sollefteå. Allra bäst lyckades Linn Larsson med dubbla guld i D19-20. I jaktstarten hade hon marginalerna på sin sida då hon vann med en sekund före Frida Gustavsson, Biathlon Östersund.

– Jag fick höra ute på spåret att det var tajt men Frida startade efter mig så jag hade inga tider att gå på, säger en mycket glad Linn Larsson.

I jaktstarten hade de två tjejerna kommit överens om att hålla ett bra tempo tillsammans.

– Frida ville gärna dra och hon är en stark åkare så det passade mig bra för jag ligger hellre i rygg, berättar Linn.

Båda sköt fullt de första två serierna men sedan kom en bom för Linn Larsson.

– Det kändes ändå ganska bra för det är ju sällan någon skjuter fyra nollor så jag kände att chansen fanns att Frida också skulle kunna bomma i sista serien.

Och bommade gjorde hon, tre gånger.

– Jag både såg och hörde att hon bommade. Det var inspirerande och jag kände mig inte särskilt nervös utan litade på mitt eget skytte, säger Linn Larsson som fick en straffrunda och därmed kunde passera och även få en skaplig marginal tillgodo inför slutvarvet. I mål skilde det 44 sekunder till Linns fördel.

Även Elias Engström-Skoog och William Grip fick med sig ett guld hem. Detta sedan de tillsammans med Gustav Pålsson segrade i killarnas USM-stafett för 12-15 åringar. Elias tävlar för Hede SK och William för Sveg men i skidskytte är det okej att ha distriktslag och då bildade de ett J/H-lag tillsammans med jämten Pålsson. I tjejklassen för motsvarande ålder tog Malva Zackrisson, Svegs IK, silver i ett J/H-lag.

Torstein Stenersen, landslagsåkaren som tävlar för Ramundbergets SK, tog silver i jaktstarten och brons i sprintloppet.

Mycket nära en individuell USM-medalj var Elias Engström-Skoog. Elias blev fyra i sprinten, endast 11,2 sekunder från guldet. På skjutvallen var Elias starkast i klassen med endast en bom under det loppet.

Bra skytte visade även Johanna Grip, Svegs IK, upp i D17-18. Johanna blev femma i såväl sprint som jaktstart och i jaktstarten var hon den ende under dagen som sköt fullt hus i fyra serier. Fullt under jakten, tre serier, sköt även klubbkompisen Malva Zackrisson i D14-15 där hon avancerade till en femteplats med den bedriften.

Vid sidan av SM-tävlingarna hölls även ungdomstävlingar. Här visade det sig att det finns stora möjligheter till framtida medaljer för härjedalsklubbarna. Sofia Jonsson, Hede SK, vann både sprint och distanstävlingen i klassen D12-13 och William Grip, Svegs IK, vann distansloppet i motsvarande killklass.

Annons