Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter förslag om begränsningar av biltrafik i stadsmiljö – så stor andel dieselbilar finns i din kommun

I början av förra året presenterade Transportstyrelsen sitt förslag på hur Sverige ska kunna använda sig av så kallade miljözoner i städer. Inom dessa är det dieselbilar som kan komma att se mest åtstramningar, men än så länge syns inga förändringar i länets bilpark.

Förra året kom Transportstyrelsens förslag om att Sverige ska börja använda sig av så kallade miljözoner inne i städer. Tanken är att bilar med vissa drivmedel, och då främst diesel, i tanken ska begränsas inne i städer.

Innan förslaget fanns, i Jämtland län, den största andelen dieselbilar sett till den totala mängden bilar oavsett drivmedel i Krokoms och Ragunda kommun. Ett år senare i slutet på 2017 har andelen dieselbilar ökat i Krokom och Ragunda ökat med tre procentenheter. Båda åren har kommunerna legat något över riksgenomsnittet men ökningen i Krokom och Ragunda har varit större den som landet har sett.

För muspekaren över staplarna för att se exakta tal.

Krönika: Motorexperten om regeringens nya miljözoner som angriper äldre bensin- och dieselbilar