Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter händelsen i Ytterhogdal – man häktad misstänkt för dråp: "Medger misshandel och vållande till annans död"

På fredagsförmiddagen genomfördes häktningsförhandlingar i Östersund tingsrätt mot en 34-årig man som inledningsvis misstänkts för mord i Ytterhogdal i veckan.
Tingsrätten beslutade att häkta mannen misstänkt för dråp. Beslutet kom strax före lunch i dag.

Läs också: Död man funnen i Ytterhogdal – en person gripen misstänkt för mord

– Den misstänkte medger misshandel och vållande till annans död när häktningsförhandlingen inleddes. Det var stängda dörrar när åklagaren drog bevisläget, rapporterar vår reporter Lennart Öhd från förhandlingen.

Offret är en 38-årig man och männen hade en yrkesrelation till varandra som hantverkare. Enligt vad som hittills framkommit föregicks mordet av att männen drack alkohol på kvällen och i något skede spårade festen ur.

Läs mer: Grannar skakade efter misstänkta mordet: "Det är så otäckt"

34-åringen lämnade bostaden i Ytterhogdal och åkte från orten. Han greps senare samma dag på en buss utanför Bollnäs.

Vem som gjort vad i bostaden i Ytterhogdal är inte klarlagt. Polisen jobbar vidare med att säkra tekniska bevis i utredningen och det finns uppgifter från 34-åringen om att han agerat i självförsvar, sedan han blivit attackerad av 38-åringen.

Läs mer: Mordmisstänkt greps i Bollnäs - polisen stormade buss