Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Idol-juryns hårda kritik: Sugababes ska ta Tove vidare i fredagsfinalen

/
  • Tove Burman är van vid att sitta vid pianot och sjunga – att stå ensam på scen har därför varit en utmaning.

Tove Burman tokhyllades för sin audition men i "Idols" fredagsfinaler har hon fått tuff jurykritik och till och med hängt löst.
Den här veckan hoppas 16-åringen på ett lyft.
– Jag måste våga ta för mig, säger hon.

Annons

När Tove Burman klev in i "Idol"-bussen i Kiruna med en egen låt imponerade hon stort på juryns Alexander Bard och hans sidekick Dominika Peczynski. Hon knep en guldbiljett och har sedan övertygat i stort sett hela vägen.

Men sedan fredagsfinalerna drog i gång har vägen mot toppen varit långt i från spikrak. Redan första veckan hängde Tove löst.

– Det var hemskt, usch, nerverna var helt körda. Det var helt sjukt, verkligen värre än man tror. Man vill inte lämna alla de andra, man vill vara kvar så länge som möjligt, säger hon om upplevelsen.

I fredags fick Tove sedan hård kritik av juryn för sitt låtval och scenframträdande.

– Jag förstår deras kritik till viss del, men jag tycker att de tog i lite hårt för jag hade ändå utvecklats. Att de inte kritiserade sången får man ta som något positivt, men samtidigt hade det varit kritik som jag lättare hade kunnat ta till mig av och jobba på, säger hon.

Inför veckans fredagsfinal har hon ändå valt att ta till sig av kritiken – framför allt vad gäller låtvalet. Temat är "boyband/girlband" och Tove ska sjunga Sugababes "About You Now".

– Den här gången har jag tänkt igenom mitt låtval lite extra, det känns som en låt som jag kan relatera till. Den handlar om att man vill ha någon eller något väldigt mycket och alla har väl haft en pirrande känsla om någon, säger hon.

Tove kommer också att vara noga med hur hon för sig på scenen.

– Det jag måste jobba med den här veckan är ju verkligen scenspråket. Jag måste våga ta för mig, men det är ju svårt att gå från noll till hundra och kunna äga scenen totalt. Det är en utvecklingsprocess och jag ska i alla fall ta ett steg framåt.

För även om Tove Burman har hållit på med musik i hela sitt liv och kommer från en musikalisk familj har hon ingen större scenvana. Hon har framför allt suttit vid pianot och skrivit sina låtar.

Genom "Idol" vill hon utveckla sitt artisteri och hon ser tävlingen som en språngbräda till en framtida karriär inom musikbranschen.

– Jag är en målmedveten tjej, jag vet vart jag vill och att vara artist och leva på musiken är min största dröm. Musiken är mitt liv, säger Tove Burman.

Annons