Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Stenersens succé – här är det svenska damlaget till dagens distanstävling

/

Doldisen Torstein Stenersen stod för en stor skräll i gårdagens distanslopp i Ruhpolding, där han kom sjua. I eftermiddag är det damernas tur kl 14:00. Så här följer du tävlingarna.

Annons

Torstein Stenersens sjundeplats fick både den svenska och den norska skidskyttepubliken att höja på ögonbrynen när han slutade sjua i gårdagens distanslopp.

Läs också: Monsterlopp av Stenersen i Ruhpholding - sensation av svensken

Stenersen, som bor i Östersund sedan många år tillbaka och tävlar för Ramundberget, sa själv till NRK att han står för sitt val att byta nation att tävla för.

– Det är ett val jag står för och jag trivs otroligt bra i Sverige. Jag har hjärtat i både Sverige och Norge. Jag har tioårsjubileum i Östersund i år, så jag känner mig ganska svensk också, säger Stenersen till NRK.

I eftermiddag är det de svenska damernas tur och med Elisabeth Högberg borta får nya namn chansen.

Läs också: Hedeåkaren Sofia Myhr får ny chans i världscupen

Hedeåkaren Sofia Myhr gör sitt första distanslopp i världscupen och startar som nummer 68. Övriga svenska åkare är Mona Brorsson med startnummer 22, Linn Persson, 29, och Ingela Andersson, 81.

Följ tävlingarna, som startar 14.00, via TV4 eller liveresultat.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons