Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter stoppet under skogsbränderna – nu öppnar bolag möjligheten att teckna skogsförsäkring igen

 
Skogsbränderna i Jämtland och Härjedalen sommaren 2018
Visa alla artiklar

I juli satte Länsförsäkringar Jämtland stopp för kunder att nyteckna skogsförsäkring. Det gjordes när bränder börjat härja i länets skogar.
Nu har brandläget lugnat sig och det går att teckna skogsförsäkring igen.

Risken för nya skogsbränder är, enligt SMHI:s index för skogsbrandsrisk, på en betydligt lägre nivå än tidigare. Det generella eldningsförbudet som gällt över Jämtlands län upphävs också fredag 10 augusti klockan 12.

Den minskade brandrisken är anledningen till att Länsförsäkringar Jämtland åter låter kunder teckna nya skogsförsäkringar.

– Vi beslutade om teckningsstopp för att skydda våra befintliga kunder mot att de som saknade försäkring valde att försäkra sin skog endast när det var hög risk för att en skada skulle inträffa, säger Tomas Eriksson, vd för Länsförsäkringar Jämtland, i en presskommentar.

Läs tidigare artikel: Länsförsäkringar sätter stopp för nytecknande av skogsförsäkringar – vill skydda befintliga kunder