Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succésäsongen – de får chansen i skicrosslandslaget nästa säsong

/

Nu är landslagstrupperna till nästa skicrossäsong uttagna, och både Victor Öhling Norberg och Viktor Andersson får fortsatt förtroende i världscuplaget.

Annons

Efter en lyckad säsong med bland annat 17 pallplatser under världscupen, en totalseger på damsidan, JVM-guld och -silver, och lagbrons i Ungdoms-OS är nu landslagen för nästa säsong uttagna. Under världscuplaget finns från och med nästa säsong ett europacuplag, med målet att etablera sig i toppen av europacupen och slåss om platser för världscupstarter.

– Toppskiktet finns, och vi ser en stark återväxt genom de yngre åkarna som börjar visa framfötterna och utmanar de etablerade åkarna. Vi kommer att göra en stor satsning på Europacup- och juniorlaget med totalt åtta åkare, där vi kopierar det framgångsrika WC-konceptet med gemensam träning även under sommaren, säger sportchef Joar Båtelson i ett pressmeddelande.

Europacupslagets fysträning under sommaren kommer att ledas av IFK Moras världscupåkare Michael Forslund.

– Det känns väldigt inspirerande då jag trots allt har tränat med Jonas (Enqvist, fystränare) i sju år, och har nog mycket som jag kan bidra med till de yngre åkarna. Det ger även mig en bra sporre i min egen satsning, att träna tillsammans med och samtidigt bli utmanad av den yngre generationen, säger Micke Forslund.

I världscuplaget får både Funäsdalens Victor Öhling Norberg och Vemdalens Viktor Andersson fortsatt förtroende.

I europa- och juniortrupperna finns dessutom Edsåsdalens Erik Mobärg och David Mobärg.

LÄS OCKSÅ: "Vön" har fått svaret på vinterns svåra ryggproblem

Annons