Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-brons till Ronny Dahl

/
  • Ronny Dahl tog ett EM-brons under sitt första stora internationella mästerskap som senior.

Ronny Dahl från Lillhärdal slog till med en rejäl skräll i armbrytnings-EM som avgjordes i melodifestivalstaden Baku. Ett brons och en fjärdeplats blev facit, långt bättre än vad han själv hoppats på.

Annons

Ronny Dahls resa österut till Azerbajdzjan blev en stor framgång. Ronny inledde med en fin fjärdeplats då armbrytarna gjorde upp med vänster arm och detta toppade han dagen efter då högernäven skulle upp på bordet.

– Jag är helt mållös, jag fattar det inte riktigt än, säger han.

– Egentligen hade jag inget mål alls, jo möjligen att bjuda på motstånd och få vinna en match. Det här är mitt första år som senior och när jag var på EM förra året som junior åkte jag på två raka förluster. Nä, det här är svårt att förstå.

Nu gick det mycket bättre för Ronny Dahl. En förklaring är att han har ytterligare ett års armbrytande bakom sig. Förra året var han ganska färsk i sporten och tekniken var inte lika god som styrkan.

– Jag bryter på ett annat sätt nu. Sen tränar jag mer, det har blivit att jag bygger upp en stor del av livet kring armbrytningen, berättar Ronny Dahl som satsar seriöst på sin sport.

Lite semester har han tänkt sig att ha hemma i Lillhärdal i samband med sommarens Härdalsyra. Då är han hårt uppvaktad av personer som vill mäta sina krafter.

– Så blir det direkt man går ut. Det är ju ganska roligt men det kan även bli rätt jobbigt. Vi funderar på om det går att visa upp sporten under marknadsdagarna så får alla chansen att känna på då i stället.

Ronny Dahls närmaste stora tävling kommer i höst, då avgörs VM i Litauen.

– I stort sett är det samma motstånd eftersom det är öststatsbrytarna som dominerar sporten, säger Ronny Dahl.

Mer läsning

Annons