Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Forsberg om publikstödet under EM: ”Otroligt, som alltid”

Artikel 1 av 1
EM-2016
Visa alla artiklar

På planen har det svenska landslaget inte nått några högre höjder. På läktarplats däremot – där håller Sverige toppklass. Inför matchen mot Belgien hyllas nu de svenska fansen av spelarna. ”Otroligt, som alltid”,säger Emil Forsberg om stödet.

Annons

1–1 mot Irland och 0–1 mot Italien är Sveriges facit efter två matcher i EM. Spelmässigt finns det mer att önska av landslaget.

Samtidigt har de svenska fansen imponerat och mot Italien senast dominerade det gula havet på läktaren.

Kanske kan det massiva stödet lyfta landslaget i sista matchen mot Belgien.

– Otroligt som alltid. I dag visade de verkligen sitt rätta jag, sa Sundsvallssonen Emil Forsberg om publikstödet efter matchen mot Italien.

Jimmy Durmaz, som bytte av Forsberg, höll med:

– Våra supportrar är helt fantastiska. Jag har aldrig varit med om något liknande. Tidigare har jag spelat stora matcher med stort publiktryck, men det fansen har visat de här två matcherna är grymt. De ska fortsätta med det så ska vi höja oss för att ge något tillbaka, säger Durmaz.

Är trycket bättre här än när du spelar med klubblaget i Grekland?

– Det är på ett annat sätt. Vi ser ju här när vi möterItalien som är ett passionerat fotbollsland och de har ingen chans mot vårasupportrar. Vi slår alla här i EM.

Målvaktsreserven Patrik Carlgren var med om en magisk upplevelse under U21-EM förra året när Sverige vann och publiken stöttade laget, men EM i Frankrike är något extra.

– I U21 tyckte jag att det var mycket folk, men det går ändå inte att jämföra. Det är hur fantastisk som helst, de är helt magiska, säger han.

Annons