Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En död efter frontalkrock på E45

/

En person omkom i samband med en svår trafikolycka på E45:an strax öster om Sveg. Två personbilar med en person i bil varje frontalkrockade.

Annons

Larmet om olyckan kom 14.12. Olycksplatsen ligger mellan Nilsvallen och Extjärn, cirka fem kilometer utanför Sveg.

I bilarna fanns enbart förarna och när räddningstjänsten kom till platsen var båda kvar inne i sina bilar. Båda bilarna låg i diket på varsin sida av vägen.

– Det är väldigt halt men den här olyckan berodde inte på halkan utan det kom en Volvo som kördes i våldsam fart och skulle passera en lång kö. Precis när den var bredvid vår bil så small det då den krockade med en mötande bil, berättar ett vittne.

Bilen har framförts vårdslöst och har under färden från Östersund orsakat flera mindre krockar, dock utan personskador. Efter att polis fått vetskap om färden och kollisionerna har bilen eftersökts utan resultat innan olyckan.

Även ett annat vittne styrker uppgiften.

– Volvon körde förbi oss i hög fart. Det var mycket trafik och vi hade många bilar på en rad framför oss. Först höll den på att krocka med en lastbil men lyckades svänga undan och komma in på rätt sida men när lastbilen passerat så vek föraren ut igen för att köra förbi fler och då small det. Den mötande kan inte ha haft en chans att undvika krocken, kommenterar vittnet.

En av förarna omkom i samband med olyckan och den andre har flugits med helikopter från olycksplatsen med okända skador. Den omkomne körde bilen från Östersund.

E 45 blev stängd under en dryg timme efter olyckan.

Den person som fördes till sjukhuset i Östersund är enligt sjukhusets uppgifter på tisdagskvällen en vuxen person som fått medelsvåra skador och som efter omständigheterna mår väl.

Annons