Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalingar i Gotland Grand National

För 33:e året drog Gotland Grand National igång på lördagsförmiddagen. Härjedalingarna gjorde bra ifrån sig där Stina Nordvall, HAK, och Erik Skott Dahlgren, Team Walles, lyckades bäst i sina klasser.

Annons

Erik Skott Dahlgren med Roger och Mattias Myhr efter målgång.

Rekordmånga förare tävlade på Tofta Skjutfält i världens största endurotävling. Helgens tävling blev en våt och lerig tillställning och det blev riktigt besvärligt för många av de 3 200 startande, 500 fler än ifjol.

Bland härjedalingarna lyckades Erik Skott Dahlgren, Team Walles bäst. 24-åringen från Funäsdalen körde in som nummer 551 i den totala listan och blev 77:a i sin klass.

– Jag är nöjd och det känns helt okej då det är mitt bästa resultat hittills på GGN, säger Erik.

Erik hann med fem varv på den leriga banan och klarade sig ifrån några allvarligare incidenter.

– Blev påkörd en gång så jag vurpade lite lätt, men jag tappade inget på det. Det gäller att ta det lugnt och inte chansa för mycket. Tappar man orken är det svårt att hänga med, framförallt när det är så lerigt som den här gången.

Stina Nordvall, från Vemhån och tävlande för HAK åkte bra i årets upplaga av Gotland Grand National.

Bästa tjej från Härjedalen blev Stina Nordvall, 29 år från Vemhån och tävlande för HAK. Susade in på en 17:e plats bland damerna och totalt placerad 1852.

– Sämre tid än förra året, men bättre resultat. Det var riktigt jobbigt i leran men det gick bra och jag är nöjd, säger Stina.

LÄS OCKSÅ: Ny design på skotern med hjälp av dekaler

För far och son Myhr från Funäsdalen blev det pappa Roger som i år vann familjkampen.

– Mycket tack vare att Mattias blev påkörd direkt efter start. I första kurvan kom en förare med alldeles för hög fart och körde in i honom bakifrån, säger Roger.

Några kablar på hans motorcykel skars av och Mattias blev stående en bra stund innan han kunde fortsätta.

– Och för mig lossnade växelföraren vilket innebar att jag tvingades köra fjärde varvet på tvåans växel. Lite oflyt för oss båda annars hade både jag och Mattias hunnit med ett femte varv, säger Roger.

Snabbast av alla i årets upplaga av GGN var norrmannen Kenneth Gundersen, som tog sin tredje seger. I damklassen var det inget snack om saken, fjolårssegraren Emmily Smalsjö från Fagersta stod i en klass för sig.

LÄS OCKSÅ: Curt Sillström njuter av både traktorer och dragspelsmusik

Roger Myhr, Team Walles, få i sig vätska
Dax för nya rengjorda glasögon för Roger Myhr i ett lerigt GGN

Mattias Myhr fick maskinkrångel efter att blivit påkörd i startböjen. Men fick i gång hojen och tog sig fyra varv på GGN.

Annons