Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola Thorell säkrade totalsegern

I helgens Mittendurodeltävling på Gräfsåsen utanför Östersund säkrade Hogdalsåkaren Ola Thorell totalsegern i klassen motion -39. Med en deltävling kvar gav segern i femte tävlingen Thorell ett ointagligt försprång i totalcupen.

Annons

Ola Thorell har säkrat segern i Mittenduron

Med 50 poäng kvar att köra om och 53 poängs ledning har Ola Thorell från Hogdals MK säkrat segern i Mittendurons motion -39 klass. Efter sin fjärde seger för året säkrade Thorell segern i helgens tävling på Gräfsåsen utanför Östersund.

– Det är så klart kul att vinna igen. Det är alltid svårt att vinna en serie, man måste vara jämn och samtidigt se till att hojen inte går sönder. Men den Husqvarna 350 jag åkt på i år har jag kunnat lita på, säger Ola som i och med segern säkrat sin tredje seger i totalcupen.

Thorell har varit i en klass för sig i år, den enda tävling inte vunnit kom han tvåa i. Bakom honom är det en tät strid om andraplatsen där klubbkamraten Tony Andersson är inblandad. Fyra förare ligger inom sju poäng med Andersson trea en poäng bakom nuvarande tvåan. Sista deltävlingen går i Njurunda den första oktober.

För Ola Thorell innebär inte segern några större förändringar, fokus ligger just nu på Enduro SM i Söderhamn på lördag och därefter Novemberkåsan som avgörs utanför Uppsala.

– Totalsegern innebär väl egentligen bara att jag får en större pokal vid banketten som är på kvällen efter finalen. Det är inga prispengar eller dylikt, säger Thorell som dock menar att han skulle slippa startavgifter om han klassar upp sig till det tuffare breddklassen nästa år.

Även Johan Flodman körde i helgen och kom 8:a i motion +40 klassen. Hans bästa resultat i år och han ligger nu åtta totalt.

Annons