Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensam skoteråkare försvann på påskaftonen – hittades i terrängen efter stor sökinsats

/

En man i 20-årsåldern anmäldes försvunnen sedan han gett sig ut på skoter i terrängen kring Häggberget vid gränsen mellan Dalarna och Härjedalen på lördagseftermiddagen.
Efter en sökinsats med fjällräddare och helikopter kunde mannen hittas på söndagsmorgonen.

Annons

Vid 16-tiden på påskaftonen gav sig en man i 20-årsåldern ut på en skotertur. Mannen utgick från byn Häggberget söder om Lofsdalen, vid gränsen mellan Dalarna och Härjedalen, i okänd riktning. Därefter visste ingen var han befann sig.

– Anhöriga har själva sökt efter honom och när de inte hittat honom kontaktade de polisen under natten, säger Björn Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Strax efter klockan fem på söndagsmorgonen inleddes en fjällräddning med fjällräddare från både Dalarna och Jämtland. De sökte i terrängen med hjälp av skotrar och vid 07-tiden hade även en helikopter kopplats in i sökandet.

Helikoptern hann aldrig riktigt sätta igång söket innan det meddelades att mannen var återfunnen.

– Han har precis hittats av fjällräddare och håller på att transporteras ner till byn, säger Johan Wennström, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna vid 07.50-tiden.

Exakt var mannen hittades var vid 08-tiden okänt liksom vad som hade hänt med honom.

– Vi vet inte än, men han ska inte vara allvarligt skadad, säger Johan Wennström.

Polisen hade inledningsvis inga uppgifter om i vilken riktning mannen hade åkt och efterlyfte observationer från allmänheten.

Annons