Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Expertens kritik mot svenskarnas taktik

/
  • Marcus Hellners taktik kritiserades av SVT:S expert Anders Blomqvist.

Anders Blomqvist gick till attack mot Marcus Hellner och Charlotte Kalla. "Har svårt att förstå svenskarnas taktik"

Annons

Marcus Hellner låg i täten på sista delen av herrarnas VM-skiathlon i Falun. Hellner gick upp i täten och drog i stora delar av mördarbacken på näst sista varvet, och fortsatte också att göra det stora jobbet i täten. Det upplägget sågas av SVT-experten Anders Blomqvist:

– Jag har lite svårt att släppa hur de svenska åkarna tänker. Det är lite som de inte litar på sin fartändring. Hellner gör ett bra lopp men taktiskt sett går det att åka bättre, säger Anders Blomqvist som tidigare under dagen också kritiserade Charlotte Kalla för samma misstag.

– Jag tycker hon drar lite väl mycket för att det ska vara ett perfekt taktiskt lopp av henne.

Marcus Hellner ilsknade till efter loppet.

– Han sitter där i soffan och har ingen koll. Jag ska inte säga för mycket om honom, men han har fått sina kängor i dagarna men det är inget tänk att vänta till slutet, säger Marcus Hellner till Sportbladet.

Under loppets gång efterfrågade Blomqvist en annan taktik. Att Hellner skulle låta andra dra fältet och vänta med att gå upp i topp till i slutet. Hellner själv är av en helt annan uppfattning.

– I alla de här loppen så väntar man in mot slutet. Att vänta in en spurt var inget bra alternativ för mig och jag tyckte det kändes hyfsat för mig så jag ville prova. Jag gjorde det jag kunde och försökte sätta fart på loppet men de andra var helt enkelt snabbare, säger Marcus Hellner.

På sista varvet i mördarbacken var det Dario Cologna som växlade upp tempot.

– Jag hade själv tänkt att göra det jag kunde där, men Cologna var för stark, säger Hellner.