Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FÅSSJÖ IK

De tre byarna Stensån, Minne och Fåssjdal bildade 1932 idrottsklubben Fåssjö IK och lade idrottsplatsen i Minne som var den mellersta byn.

Annons

Idrottsplatsen fick namnet Minne IP och ligger idylliskt vid vattnet och intilliggande Folkets Hus. De flesta spelarna arbetade i skogen och på sommarhalvåret med flottningen på närbelägna sjön Haveln. Därav namnet på Fåssjölaget som allmänt kallades flottarlaget som något motståndarlag så fyndigt kommit på då spelarna hade svårt att komma loss till matcherna, framförallt på bortamatcherna. FIK:s största merit är serieseger i Härjedalsserien 53-54 och en säsong i div 4 Medelpad/Härjedalen 54-55. Samt en finalförlust mot grannarna YIK i DM finalen 55. Inför säsongen -59 byggdes en ny gräsplan i Minne. FIK fanns med i HFF ända tills man av brist på spelare lade ner verksamheten inför säsongen -69.

Kuriosa: Smeknamnet Flottarlaget ”fyndades” till av ett motståndarlag, eftersom Fåssjölaget hade väldigt svårt att framförallt komma loss till bortamatcherna.