Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bio är bäst i Härjedalen

/

Premiär för Djungelboken i ny tappning, norskt animerat och hoppande brittisk galning. Plus lite till. Biograferna i Härjedalen tar sats.

Annons

Djungelboken i ny tappning blir det onsdag den 13 april i Ytterhogdal, då filmen har Sverigepremiär. Återigen är det Disney som ligger bakom filmen men nu handlar det inte om tecknat. Men grundstoryn, om en pojke som växer upp med djuren i djungeln, är densamma. Se trailern här: http://www.sf.se/filmer/Djungelboken-3D1/

Vemdalen tar sats med Eddie The Eagle, ni minns den engelska galningen som tävlade i backhoppning. "En härlig feelgood film", enligt en recension. Om Eddie Edvards som fortfarande har brittiskt rekord i backhoppning och som tävlade i vinter-OS i Calgary 1988. Onsdag.

Norskt animerat visas både i Tännäs och i Ytterhogdal, ännu en uppföljare till den norska dundersuccén Flåklypa Grand Prix från 1975. Nu i lite modernare tappning. Med svenska röster. Sikta på söndag om du vill se den.

I Sveg visas Jag är Ingrid, ett dokumentärdrama om Ingrid Bergman som kom förra året, på onsdag. En hypnotiserande skildring av Sveriges största filmstjärna genom tiderna.

Redan på söndag kör Svegs Filmstudio Sauls son, en kritikerrosad och prisbelönt film om "nazismens förintelsemaskineri inifrån ett dödsläger". Fem stjärnor av Dagens Nyheters recensent. Filmstudion kräver medlemskap som kan lösas på plats.

Övriga filmer hittar du i bioprogrammet här nedan:

Bioprogrammet

Vemdalen

Eddie The Eagle, onsdag 13 april 19:00

När Marnie var där, söndag 10 april 17:00

Tännäs

Härifrån till Flåklypa, söndag 10 april 18:00

Ytterhogdal

Våga älska, torsdag 7 april, 13:00

Härifrån till Flåklypa, söndag 10 april 14:00

Djungelboken, onsdag 13 april 19:00

Sveg

Jag är Ingrid, onsdag 13 april 19:00

Svegs Filmstudio

Sauls Son, söndag 10 april 18:30 OBS kräver medlemskap

Annons