Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemliga film tillbaka på Tännäs filmfestival

Oktober i Tännäs är lika med filmfestival – i år för 26 gången. En nygammal favorit, hemlig film, är tillbaka på schemat som annars blandar friskt i genrerna.
– Det är ett vinnande koncept, vi ska ha något för alla, säger Annelie Rahmqvist, ordförande för filmgruppen.

Annons

Annelie Rahmqvist är ordförande i filmgruppen i Tännäs.

Själv ser hon fram mot kritikerrosade "Min pappa Toni Erdmann". Tre timmar tysk humor kanske inte låter så lockande en lördagskväll, men filmen gjorde succé på Cannesfestivalen tidigare år och den har tagit kritikerkåren med storm.

"En av filmhöstens stora filmupplevelser", enligt SVT:s filmkritiker Fredrik Sahlin som gav den högsta betyg.

– Jag är lite svag för svart humor, så det ska bli spännande, säger Annelie Rahmqvist som även lyfter fram den isländska komedin "Bland män och får", en annan av filmerna som visas.

De minsta kanske lockas av filmer som "Hitta Doris" eller "Den lille prinsen", actionälskare kan se fram mot filmer som "Suicide squad" och "Deepwater horizon" och för de som gillar lite lugnare filmupplevelser kan filmer som svenska "Jag älskar dig" eller franska "Läkaren på landet" säkert vara något.

Utbudet av olika filmer på filmfestivalen i helgen.

Filmerna börjar rulla fredag efter lunch och sedan i stort sett non stop till söndag kväll.

En nygammal favorit är tillbaka, hemlig film har det inte varit på några år men nu är det dags igen.

– Det är lite svårt att få tag på en som inte haft premiär än, filmbolagen vill ju hellre att folk ska veta vad det är för film så att de får lite reklam. Men i år ha vi fått till det igen, det är många som frågat efter just hemlig film, säger Annelie Rahmqvist.

Det blir också närproducerat, en fyra minuter lång kortfilm som visas i anslutning till Djungelboken (inte Disneys klassiker, den nyinspelade som hade premiär i april) på fredag kväll.

– Vi hade filmkollo här i somras med fem ungdomar och det är deras film, "Knife to meet you", som vi visar, säger Annelie Ramhqvist.

Annons