Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finska lapphunden Labbas bortsprungen i Funäsdalen – nu ber Carolina allmänheten om hjälp

Den finska lapphunden Labbas försvann förra tisdagsförmiddagen, när han var ute och campade tillsammans med sin matte, Carolina Isén-Malmquist, i Funäsdalen. Nu har Labbas varit försvunnen i åtta dagar och Carolina har fått mycket hjälp via sociala medier och av folk som hjälpt henne leta, men ännu är Labbas inte återfunnen.
– Vi håller gott mod och är väldigt tacksamma för all hjälp vi fått hittills, säger Carolina.

Annons

Det var när Carolina Isén-Malmquist var ute och campade med sin hund Labbas i tisdags, som finska lapphund försvann. De befann sig i Funäsdalen och tältade vid Tvärån, en bit nedanför Skarsfjället.

Fastsatt i marken med ett jordankare i änden av sitt svartröda koppen, lyckades han på någon sätt under tisdagsförmiddagen slita sig loss och har sedan dess varit försvunnen.

Efter att ha anmält försvinnandet, lade Carolina ut en bild och en bildtext på sociala medier där hon desperat sökte hjälp att återfinna sin hund.

– Inga spår efter Labbas. Vi letade igår i dalgången runt Tvärån, runt Kejsarn in mot norska gränsen, ner mot Grönvålen längs Ljusnan och från Tvärån över fjället till leden mellan Fältjägarn och Ramundberget, skrev Carolina på sin Facebooksida under torsdagen och följde upp med följande inlägg dagen därpå:

– Vi fick upp någonting intressant in mot västra sidan av Skarsfjället ned mot Hyddsjön, men inget koppel, jordankare eller hund funnen. Vi fortsätter imorgon.

Responsen på sociala medier blev stor. Över 700 gånger har hennes inlägg delats.

– Det är ett fantastiskt hjälp man har med sociala medier. Jag är väldigt tacksam för all hjälp jag fått, speciellt att det ledde till att spårhunden kom ut även om det inte gav något. Flera jag mött i området har redan vetat om att han är bortsprungen tack vare det.

Trots att Labbas varit bortsprungen sedan i tisdags förmiddag, är Carolina optimistisk och fortfarande säker på att Labbas kommer återfinnas.

– Vi håller gott mod men planen framåt är oklar, säger hon och berättar att man letat varje dag och Carolina var på väg ut även när TH ringde på onsdagseftermiddagen.

Hon ber folk som sett något höra av sig till polisen på 114 14.

LÄS OCKSÅ

Äntligen fick Åke träffa lejonhunden: "Urbota dumt från början till slut"