Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: DHR Härjedalen

DHR:s Härjedalsavdelning höll den 19 mars sitt årsmöte på Bäckedals folkhögskola.

Annons

Föreningens ordförande Bosse Löfgren hälsade ett 20-tal medlemmar välkomna.

För att hedra medlemmar som avlidit under året hölls en tyst minut med ljuständning och diktläsning av Laila Bergman.

Verksamhets- och revisionsberättelserna föredrogs och styrelsen beviljades full ansvarsfrihet för det gångna året. Föreningen har under året ordnat trivselträffar varannan onsdag med kaffe, högläsning och diskussion kring omsorgs- och tillgänglighetsfrågor. Det årliga sommarlotteriet gick som smör i solsken, vinsterna skänkta av medlemmar och från trivselträffarna är väldigt uppskattade. Vi har under året besökt allaktivitetshuset vid Sandbacken i Sveg, det så kallade ridhuset. Det är en mycket bra lokal, anpassad för alla. Nu hoppas vi på många bra aktiviteter i framtiden. Distriktsstyrelsen har varit till oss på besök och de var väldigt nöjda.

Vi har gjort några resor tillsammans. I oktober åkte vi till Herrö, där byalaget hade kokat flötgröt till oss. Årets resa gick till Funäsdalen med omnejd. Det blev en väldigt trevlig resa, ett stort tack till fixarkommittén som ordnar så trevliga resor. Vi deltog också när länets DHR firade 75 år, festligheterna var i Persåsen. Julbordet avspisade vi i Hede på Sonfjällsgården, även detta en trevlig resa och mycket god mat. Ragnar Svegare och Artur Larsson stod för underhållningen.

Årets tillgänglighetspris gick till Svegsbygdens församling för tillgänglighetsanpassningen vid Linsells kyrka.

Vår ordförande Bosse Löfgren har under året tillvaratagit våra intressen i Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta (HRPF). Han har också representerat oss i distriktsstyrelsen.

Efter valen har vår styrelse följande sammansättning: Ordförande Tommy Johansson, vice ordförande Bosse Löfgren, Gunilla Zetterström Bäcke, Katariina Jokisalo, Margareta Paulsson, Laila Bergman och Doris Proos.

Mötet avslutades och i matsalen serverades en god lunch och underhållning av Lillhärdals ungdomsorkester.

Annons