Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: DHR Härjedalen

DHR Härjedalsavdelningen höll den 26 mars sitt årsmöte på Bäckedals folkhögskola.

Annons

Föreningens ordförande Tommy Johansson hälsade ett 20-tal medlemmar välkomna. För att hedra medlemmar som avlidit under året hölls en tyst minut med ljuständning och Laila Bergman läste en dikt av Per Lagerqvist.

Verksamhets- och revisionsberättelserna föredrogs och styrelsen beviljades full ansvarsfrihet för det gångna året.

Föreningen har under året ordnat trivselträffar varannan onsdag med kaffe, högläsning och diskussion kring omsorgs- och tillgänglighetsfrågor. Det årliga sommarlotteriet där vinsterna sänkta av medlemmar och från trivselträffarna är väldigt uppskattade, ivriga lottköpare har uttryckt när DHR:s lotteri öppnar är det sommar. Under året har Allaktivitetshuset vid Sandbacken i Sveg invigts. Det är en mycket bra lokal, anpassad för alla. Nu hoppas vi på många bra aktiviteter i framtiden.

Vi har gjort några resor tillsammans, i oktober åkte vi till Herrö för grötfest och årets julbord var välbesökt. Sommarresan gick till Borgsjö, Erikslund. Det var en mycket trevlig resa, väl värt fler besök. I början på juli besöktes värdshuset i Härjeåsjön, gott kaffe och bröd, i mysig miljö sammanfattade deltagarna.

Årets tillgänglighetspris gick till Hede församling för tillgänglighetsanpassningen vid församlingshemmet i Hede. Vår ordförande Tommy Johansson har under året tillvaratagit våra intressen i Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta (HRPF).

Efter valen har vår styrelse följande sammansättning: ordförande Tommy Johansson, vice ordförande Bosse Löfgren, Gunilla Zetterström Bäcke, Katariina Jokisalo, Margareta Paulsson, Laila Bergman och Maria Sjöström.

Vid årets slut hade föreningen 60 medlemmar. Vi välkomnar alla som vill bli medlem, kontakta någon i styrelsen eller via www.dhr.se

Mötet avslutades och i matsalen serverades god mat, lotteri och underhållning av Söndagsorkestern från Överberg.

Annons