Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

/
  • Här är de närvarande som fick förtjänsttecken när PRO Hede-Vemdalen hade årsmöte. Från vänster Alf Östberg, Bertil Fjellner, Judith Myhr, Åke Nilsson och Lars Löfgren. Foto: Åke Nilsson.

Annons

PRO Hede-Vemdalens årsmöte hölls på Vemhåns bygdegård den 16 mars, en strålande vacker vårdag.

Som vanligt möttes vi av lottförsäljare i ingången till den gästvänligt möblerade lokalen.

Vår ordförande Anita Nordén öppnade mötet och kunde hälsa 49 medlemmar välkomna samt dagens gästartister Ingrid Persson och Torbjörn Nygren.

Parentation hölls över avlidna medlemmar med ljuständning och en tyst minut, varefter Birgitta Westergren läste dikten Döden tänkte jag mig så, av Bo Setterlind.

Vår förening har detta år minskat med åtta medlemmar till 359 stycken. Sen förra mötet har det tillkommit fem nya medlemmar, varav två var närvarande och de hälsades hjärtligt välkomna till föreningen.

Nu överlämnades ordförandeklubban till Axel Thunell som valdes att leda årsmötet, och till sekreterare valdes Åke Nilsson.

Lite korta utdrag ur verksamhetsberättelsen:

Mötesverksamheten: Vi har haft fyra medlemsmöten med deltagande av 240 medlemmar, samt fem styrelsemöten.

Resor: Våra reseansvariga Judith Myhr och Dagmar Hedin har arrangerat tre resor under året: studiebesök på nya Sundsvallsbron samt shopping på Ikea, hemlig resa i södra Härjedalen samt PRO-båten till Åland – 141 stycken har deltagit.

Studier: Ingrid Erixon har gått Hjördis-utbildning och Hans Erixon har utbildats i Tryggare ekonomi på äldre dar. Trafikboken med Jan-Erik Larsson som ledare och så har Birgitta Westergren haft en läsecirkel.

Friskvård: Vattengymnastik i skolbassängen, styrketräning i Hede och Vemdalen, motionsdanser i Hede, Hedeviken, Vemhån och Vemdalen och bowling i Vemdalen.

Lotterier: Tombola i Hede, Vemhån och Vemdalen samt PRO:s skraplotter

Övrigt: Sångträffar två gånger per månad med uppträdande på medlemsmöten och på äldreboendena i Hede och Vemdalen. Servering varje skoldag på skolan i Hede.

Den ekonomiska berättelsen föredrogs och på förslag av revisorerna beviljades styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

Valen till alla förtroendeuppdrag gick snabbt tack vare ett gediget förarbete av valberedningen, och efter det tackade Axel för sig och Anita tog vid.

PRO:s förtjänsttecken för fem års aktivt arbete i föreningen tilldelades Alf Östberg, Bertil Fjellner, Judith Myhr, Lars Löfgren och Åke Nilsson som var närvarande, samt ej närvarande Bertil Westlund, Hans Erixon och Maj Nilsson.

Ingrid Wallner-Hansson och Lars Löfgren fick blommor efter avslutade uppdrag.

Anita överlämnade en blomma till Axel som på ett hedervärt sätt skötte klubban.

Nu intog Ingrid Persson och Torbjörn Nygren scenen och bjöd oss på en fantastisk underhållning med berättelser, sång och dragspelsmusik. De avtackades med hjärtliga applåder och en blomma.

Vi bjöds på kaffe med tunnbrödsstut och lingonkaka och efter lottdragningar vände alla hemåt till den vanliga vardagen men kanske lite gladare i sinnet.

Åke Nilsson

Annons