Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Onsdagen den 11 maj hade PRO Hede-Vemdalen medlemsmöte i Hedeviken, en varm och solig vårdag, men nattfrost.

Annons

Lokalen var som vanligt gästvänligt uppdukad med kaffebord och blommor på borden, och innanför dörren fanns den obligatoriska lottringen.

Ordförande Anita Nordén öppnade mötet och kunde hälsa 47 medlemmar välkomna. Sammankomsten började med allsång under ledning av PRO-kören som sen underhöll med vårsånger varvade med allsång.

Tackkort lästes upp och fyra nya medlemmar presenterades.

Kjell-Åke Stål redovisade den stabila ekonomiska ställningen.

Ordförande påminde om sedelbytet i sommar och att gamla sedlarna i valörerna 20, 50, och 1000 kronor slutar att gälla den 30 juni.

Vecka 30 är det Hedeveckan där vi har åtaganden med gåbingo och allsång.

Friskvårdsaktiviteterna pågår som vanligt några veckor till innan det blir sommaruppehåll.

Den 2 juli går en resa till sommarteater i Bollnäs med bland annat Loffe Carlsson, och i augusti planerar vår reseledare Judith Myhr en hemlig resa.

Vår trafikansvarige Jan-Erik Larsson planerar en genomgång i trafikvett för ensamkommande barn.

PRO:s förtjänsttecken tilldelades Bertil Westlund och Maj Nilsson.

Åke Nilsson informerade om det senaste från samorganisationen, förtroenderåden och HRPF (Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta).

Från köket dukades det sedan fram matiga smörgåsar och nybryggt kaffe.

Under kaffedrickandet grattades Sixten Östling som fyllde år, lotteridragning förrättades och Ragnar Svegare läste en dikt av Tage Danielsson om hur det är att bli gammal.

Ordförande önskade alla mötesdeltagarna en skön sommar och meddelade att nästa möte är den 14 september i Hedeviken.

PRO Hede-Vemdalen har klarat av två möten i maj. Här en bild från fikastunden i Mässlingens bygdegård under rundresan i västra Härjedalen. Foto: Åke Nilsson.

Onsdagen den 23 maj bjöd vi boende på Hedegården och Fjällglimten på en rundresa i västra Härjedalen, Hede-Funäsdalen-Mittådalen-Flatruet-Mässlingen-Särvsjö-Hede.

38 personer fördelade sig i elva bilar. Tyvärr regnade det hela dagen så det blev inte så många stopp för att beundra naturen, men fjällbäckar, som var till brädden fyllda med vatten, forsade ystert i dikena och genom vägtrummorna, och på Flatruet var det en hel del snö kvar utefter vägsidorna.

I Mässlingen gjordes ett uppehåll på bygdegården där det intogs medhavda smörgåsar och kaffe och där det bjöds på musikunderhållning som Ragnar Wagenius hade ordnat. Trots vädret blev det ett lyckat och uppskattat avbrott i vardagen för medresenärerna.

Åke Nilsson

Annons