Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Onsdagen den 10 maj hade PRO Hede-Vemdalen medlemsmöte i Hedeviken, en något ovanlig vårdag med tio centimeter nysnö i Hedeviken med omnejd.

Annons

Jonny Wiktorsson och Sören Möller svarade för underhållningen i Hedeviken.

Lokalen var som vanligt gästvänligt uppdukad med kaffebord och blommor på borden, och innanför dörren fanns den obligatoriska lottringen.

Ordförande Anita Nordén öppnade mötet och kunde hälsa 42 medlemmar välkomna samt dagens underhållare Jonny Wiktorsson och Sören Möller.

Tackkort lästes upp och fyra nya medlemmar presenterades.

Kjell-Åke Stål redovisade den stabila ekonomiska ställningen.

Ordförande påminde om sedel- och myntbytet i sommar och att gamla sedlarna i valörerna 100 kr och 500 kr samt mynten 1 kr och 5 kr slutar att gälla den 30 juni.

Tombola öppnas i Hede och Vemdalen i slutet av juni och så skall vi sälja skraplotter på marknadsdagarna i Hede och Vemdalen.

Under våren har data- och trafikkurser pågått med många deltagare.

Vecka 30 är det Hedeveckan där vi har åtaganden med gåbingo, allsång och dans.

Den 29 – 30 juni går en båtresa med Birka till Åland och till hösten planerar vår reseledare Judith Myhr en hemlig resa.

Sören Möller höll ett anförande om fallolyckor som åsamkar samhället stora kostnader och Jämtlands län ligger högst i landet i statistiken. 27,6 procent av länets fallolyckor slutar med dödsfall och kvinnorna är mest utsatta. Fallolyckorna är fyra gånger dyrare än snöröjningen i Sverige.

Från köket dukades det nu fram matiga smörgåsar och nybryggt kaffe.

Under kaffedrickandet bjöd Jonny Wiktorsson och Sören Möller på en strålande musikunderhållning med många gamla kända melodier. Välkommen tillbaka!

Ordförande önskade alla mötesdeltagarna en skön sommar och meddelade att nästa möte är den 13 september i Hedeviken.

Åke Nilsson

Annons