Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Medlemmarna har deltagit i en hemlig resa som startade i Hede och gick via Vemdalen, Vemhån och Sveg där de sista passagerarna äntrade bussen och nu var det endast två stolar som var lediga.

Annons

Fotografering vid Sveriges jämviktspunkt, Flataklocken.

Resan gick vidare till Ytterhogdal för en bensträckare och kaffepaus ute i fria luften, ganska starka vindar men solen visade sig. Fortsatt färd via väg 314 till Kölsillre och Ånges campingplats för att ta en rundvandring i Sinnenas konstpark, ett konst- och trädgårdsprojekt som startade vårvintern 2011. En ganska ovanlig konstutställning där man hade möjlighet att själv delta i konsttillverkningen. Där fanns bland annat ett verk som hette bicycletas (en gammal spark på vilken det var placerad en tavla konstspark). Gångarna var lagda med egna gjutna betongplattor med inlagt krossat glas i olika färger, även spegelglas. Parken innehåller konstverk som symboliserar våra fem sinnen.

Vi fortsatte därifrån till Hussborg herrgård där vi intog en superb lunch.

Dagens sista stopp var uppe på Flataklocken 465 m över havet och Sveriges geografiska mittpunkt (landets jämviktspunkt). Efter en brant, smal slingrande uppfärd möttes vi av gigantisk utsikt åt alla håll. Busschauffören Patrik Larsson från Funäsdalen fixade både upp- och nerfart utan incidenter.

Efter en stunds betraktande av omgivningarna och fotografering påbörjades hemresan och på den blev det allsång och bingospel.

Reseledarna Judith Myhr och Dagmar Hedin hade återigen ordnat en trevlig resa för PRO:arna.

Åke Nilsson

Annons